In Genemuiden wordt volop genoten van brood uit Stap- horst. Bakkerij Slager heeft zich in tien jaar tijd een vaste plek verworven in het bedrijvige dorp aan het Zwartewater. ‘We zijn er eigenlijk zo ingerold’, legt

Annekie Hulst uit.

‘Elke dag je best doen, kwaliteit maken, dat is het en meer niet!’

‘Wij leverden brood aan de aan de zaak aan de Langestraat, als aan- vulling op de Limburgia Vlaaien, en kregen tien jaar geleden de kans om de zaak zelf voort te zetten. Onze voorganger had al een klantenkring opgebouwd en wij hebben de stap durven zetten.’ Uiteindelijk groeide bakkerij Slager letterlijk uit haar jas- je aan de Langestraat, de kans om te verhuizen werd met beide handen aangegrepen.

Het begon allemaal in Staphorst, waar Harm Hulst naast de bakkerij van de familie Slager woonde. Harm hielp regelmatig mee, als klein ventje al, en wist al snel dat hij bakker wilde worden. Toen Klaas Slager geen opvolger had, zetten Harm en Annekie in 1997 de grote stap naar een eigen bedrijf. Verse producten en hoge kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Kratten en dozen

De roem van de bakkerij werd alleen maar groter, tot in Genemuiden aan toe. ‘Wij zitten hier tien jaar, waarvan de laatste drie jaar aan het Havenplein. We werkten in de Langestraat op een gegeven moment tussen de kratten en dozen, dat terwijl de winkel steeds vol klanten stond’, kijkt Annekie terug. Ze moesten wel even geduld hebben, want het kostte een aantal jaren voordat de verhuizing de nitief was.

De zaak heeft nooit een eigen bakkerij gehad in Genemuiden, alle producten worden in de moderne bakkerij in Staphorst gemaakt. Iedere ochtend rijdt de wagen vol met verse producten van Staphorst naar Genemuiden. ‘Twee afzonderlijke bakkerijen is nancieel niet te doen.’ Zeker is in ieder geval dat de klanten er geen probleem mee hebben. ‘We horen vaak in Genemuiden dat ons brood zo ontzettend goed is, dat er niets tegenop kan’, roept een medewerkster vol trots.

 

Parkeren

De bakkerij maakte net als in Staphorst, waar onlangs de hele inrichting gemoderniseerd werd, ook in Genemuiden een inke groei door. ‘Op bepaalde dagdelen hebben we extra personeel aangenomen. Het parkeren voor de deur is heel belangrijk, sowieso is hier veel parkeergelegenheid in de buurt’, weet Annekie. Het leuke is dat in Genemuiden andere producten populair zijn als in Staphorst. ‘Hier verkopen we met feestdagen bijvoorbeeld veel opgespoten harten en opgespoten suker. Dat is echt iets van hier, in Staphorst is dat minimaal. Het is een zachte speculaaskoek, die opgespoten wordt met crème’, verduidelijkt ze. ‘In Staphorst doen de Staphorster rolletjes het heel erg goed.’

Zes dagen in de week staan de mensen van bakkerij Slager voor de klanten klaar. In totaal werken er over beide vestigingen verspreid vijf bakkers en zeventien parttime krachten. Harm en Annekie kunnen daarmee wel zeggen dat alles op rolletjes verloopt. Dat de bakkerij na de overname de naam van Klaas Slager bleef dragen, siert de familie Hulst. ‘Een bakker die Slager heet, dat is toch mooi? Ik denk dat ik het elke dag wel een paar keer moet uitleggen. Dat doe ik met liefde’, besluit Annekie.

Pin It on Pinterest

Share This