Diep geworteld in Meppel staan onze familiebedrijven in volle bloei

Vanuit Almelo vestigde apotheker J.A. Boom zich in Meppel, waar hij zich in 1841 inkocht in de stadsdrukkerij, nu Koninklijke Boom Uitgevers. De tweede en daarop volgende generaties traden in zijn voetsporen, waarbij de apothekerstak is uitgegroeid tot de nummer één laboratoriumleverancier en de drukkerstak tot een moderne uitgeverij voor een beter begrip. Bhomeatwork is een community die Mas Boom heeft opgericht.

De Bomen van Meppel
John Boom
JOHN BOOM
Mas Boom - bhomeatwork
MAS BOOM
Bertjan Boom
BERTJAN BOOM

In drie portretten delen drie nazaten van J.A. Boom

(1803-1893) hun trots op Meppel en meer…

Mas Boom - bhomeatwork

Bhomeatwork: Uit liefde voor Meppel en het ondernemerschap

Wat Bhomeatwork met Koninklijke Boom uitgevers te maken heeft? Op het oog niets, maar wie het verhaal kent, weet wel beter. “Eind 1983 kwam ik als vijfde generatie bij Boom, waar ik begon als directiesecretaris, vervolgens aan het krantenbedrijf leiding gaf om vanaf 1992 tot mijn afscheid eind 2018 samen met mijn broer John aan het roer van het gehele bedrijf te staan”, vertelt Mas Boom, initiatiefnemer van Bhomeatwork. “Ook na mijn afscheid bleef ik betrokken. Zo houd ik mij nog altijd bezig met het vastgoedbeheer en moest ik op zoek naar een oplossing voor ons leegstaande pand aan de Zomerdijk. Die oplossing heet Bhomeatwork, een bloeiende community van inmiddels dertig veelal Meppeler ondernemers en zelfstandige professionals.”

Het vullen van een leegstaand pand is overigens niet de belangrijkste drijfveer achter Bhomeatwork. “Het concept, dat wij samen met Still Sparkling uit Amsterdam en Glooow.com uit Nijeveen hebben ontwikkeld, is uniek voor Meppel. Wij hebben het op 1 maart 2019 via sociale media gelanceerd om precies een maand later de eerste bewoner te mogen verwelkomen. Inmiddels biedt Bhomeatwork dertig kleine Meppeler ondernemers zo veel meer dan een werkplek alleen. Samen vormen wij een gezellige community waar wij elkaar inspireren en werk gunnen, waar wij samen lunchen en events organiseren.”

Onze trots: Bhomeatwork

Bewoners van Bhomeatwork huren een eigen ruimte, flexplek, vaste werkplek of meeting room inclusief gratis snelle wifi, koffie en thee. “De oude hallen waar miljoenen boeken lagen opgeslagen worden op dit moment getransformeerd tot de loods, een gildeplein voor timmerlieden, kunstenaars en andere makers. Al onze denkers en makers ontmoeten elkaar in de brasserie en blijven via een app en periodieke nieuwsbrief op de hoogte van het interne nieuws. Dit alles doen we uit liefde voor de stad. Een ongelofelijk leuke stad waar wij vanuit onze trots zorgvuldig mee omgaan.”

Mas Boom Handtekening
behome@work logo

Zomerdijk 9E, 7942 JR Meppel

I T 0522 – 237 550 I www.bhomeatwork.nl

Pin It on Pinterest

Share This