Beter bouwen met

Buro de Haan

“Ik denk dat de gemiddelde Staphorster niet weet wat wij doen”, zegt Arjan de Haan. Met zijn Buro de Haan bedacht hij het nieuwe uiterlijk en de uitbreiding van het kantorendeel van Boer Staphorst. Het is een van de vele projecten waaraan het snel groeiende bureau werkt. Innovatie is dé kracht. Buro de Haan is gek op complexe opdrachten en maakt tegelijkertijd het bouwproces veel eenvoudiger.

De betrekkelijke onbekendheid van Buro de Haan is niet zo vreemd, want het bestaat nog maar ruim vijf jaar. In die periode maakte het bureau snel naam dankzij het innovatieve karakter. De slogan ‘Beter Bouwen’ heeft daar alles mee te maken. “Wij hebben een duidelijke visie over het bouwproces. Veel bouwbedrijven maken weinig winst door torenhoge faalkosten. De bouw is een complexe sector, omdat veel partijen werken aan één project. Ik vind het een kick om dat zo efficiënt mogelijk te laten verlopen”, vertelt De Haan.

Onder architectuurontworpen woningen

De Haan werkt ook veel voor particulieren, echte visitekaartjes zijn bijvoorbeeld de op deze pagina afgebeelde woningen in de kern van Rouveen. “Naast het ontwerp zelf besteden we veel aandacht aan de positionering van woning, zodat je een kavel optimaal benut en de zichtlijnen goed zijn. In de moderne, goed geïsoleerde woning is koeling bovendien minstens zo belangrijk dan verwarming. Daarom kijken we ook uitgebreid naar de zoninval.”

De Haan merkt dat de particuliere markt steeds meer openstaat voor duurzame technieken. Hij spreekt over ‘megakansen’. “Duurzaam bouwen heeft de naam duur te zijn. Ik maak vaak de vergelijking met auto’s: een kwaliteitsauto is duurder in de aanschaf, maar uiteindelijk win je de kosten terug op brandstofverbruik en onderhoud. Zo is het met duurzame woningen ook. Je moet je de eerste investering kunnen veroorloven, maar uiteindelijk woon je zeker niet duurder.”

Bouwen in de fabriek

Met Buro de Haan ontwikkelde hij werkwijzen waarmee partijen hun processen volledig op elkaar afstemmen. Bouwen gebeurt zoveel mogelijk in de ‘fabriek’. “Wij investeren veel tijd en energie in de voorbereiding, zodat de uiteindelijke bouw vlekkeloos verloopt en de faalkosten laag blijven”, legt De Haan uit, die in zekere zin twee werelden bij elkaar brengt. “De bouwwereld is traditioneel ingesteld en de IT-wereld denkt vaak alleen in technologie. Wij zorgen voor die combinatie en dat maakt ons zeldzaam, zo niet uniek.”

Buro de Haan heeft namelijk alle disciplines onder één dak: architecten, engineers, maatvoerders, constructeurs en IT-specialisten. Dat geeft het bureau, zeker in deze regio, zijn unieke positie. Buro de Haan werkt graag aan ‘complexe gebouwen’ waarbij het bureau alle kennis over duurzaamheid en slim bouwen kan toepassen.

Buro de Haan als werkgever

De veertig medewerkers van De Haan komen uit de regio Staphorst. Hij heeft de indruk dat de thuishaven niet precies weet wat zijn bureau doet. “De gemiddelde inwoner ziet ons vermoedelijk als architectenbureau, maar wij doen dus veel meer. Mensen die in de bouw willen werken én interesse hebben in innovatie, moeten zeker bij ons langskomen. Momenteel hebben we vacatures voor architecten, engineers, constructeurs, werkvoorbereiders en IT-specialisten.”

Buro de Haan groeit kortom, maar een doelstelling is dat niet, zegt de oprichter. “We willen vooral kwaliteit bieden en complexe, supergave gebouwen neerzetten. Uiteindelijk gaat dat hand in hand met verdere groei.”

www.bdh.nl 

Achthoevenweg 34a
Telefoon: 0522 – 468127
Email: info@bdh.nl

Pin It on Pinterest

Share This