“Het was mooi, nu is het wouw”

“De Kaaihof is nu meer huiskamer en minder zaal”, voegen ze er aan toe. De reacties op de vernieuwde ruimte zijn ‘overweldigend’.

Ruim negen jaar geleden zegden ze hun banen op en stapten ze in het Kaaihof-avontuur. Op de plek waar sinds mensenheugenis Hotel Zwartewater was gevestigd, begonnen ze een sfeervolle plek voor bruiloften, feesten en zakelijke bijeenkomsten. Met De Havenkamer kwam daar later een extra mogelijkheid bij. “Negen jaar geleden pakten we vooral de entree en de toiletten aan. De Hofzaal kreeg een ander uiterlijk, maar echt ingrijpend was die metamorfose niet”, vertelt Jennifer.

Voor Jennifer en Harold was vernieuwing van het interieur een must. “De verwarmingsinstallatie bleek 40 jaar oud te zijn en we dachten dan ook na om duurzame en energiebesparende maatregelen te treffen. Zo wilden we in het nieuwe interieur over op led-verlichting en dan kom je van het een in het ander terecht” kijkt Harold terug. “Na negen jaar ken je bovendien het reilen en zeilen. Je weet nu wat wel of niet prettig werkt, waardoor je ergens ook een eigen draai aan kunt geven.”

Vide? Absoluut doen

En zo kwam steeds duidelijker het plan naar voren om de grote zaal aan te pakken. “We hadden al snel het plan voor een vide, maar wisten niet of dat mogelijk was. ‘Absoluut doen’, zei interieurontwerper Nijboer uit Mariënheem meteen. Dat bedrijf had ook de vorige zaal getekend en kwam nu met prachtige plannen, op basis van een moodboard die we hadden gemaakt. Toen de bouwer constateerde dat een vide mogelijk was, zijn we daarvoor gegaan”, vertelt Harold.

De eerste tekeningen die hij op de social media zette, beloofden veel. “Als je zoiets presenteert, moet je de verwachtingen ook waarmaken. Daar waren we best even gespannen over, maar uiteindelijk overtreft het resultaat alle verwachtingen. Van ons en van de gasten. De reacties zijn overweldigend”, zegt Jennifer.

Huiskamergevoel bij ‘De Kaaihof’ 

Vooral het huiskamergevoel spreekt veel mensen aan. Harold: “Gasten zijn voor feestjes niet op zoek naar een zaal, maar naar een gezellige ruimte waar ze zich thuis voelen. Volgens mij onderscheiden we ons hier ook mee. De trend in de horeca is industrieel, maar dat spreekt lang niet iedereen aan. De nieuwe sfeer past ook beter bij onze buitenlocatie De Buitenhof. En we kunnen heel makkelijk schakelen en de zaal ombouwen naar chique of juist meer informeel.”

De vernieuwde zaal met de veranderde indeling biedt ook meer mogelijkheden, zegt Jennifer. “We hebben nu ruimte voor driehonderd personen, zeker vijftig meer dan eerder. Bovendien is er nu meer lucht. Dat zie je bijvoorbeeld bij de jaarlijkse kerstpakkettenmarkt. Met de komst van de vide is er nu extra ruimte om koffie te drinken en gezellig te borrelen.”

“De nieuwe sfeer past ook beter bij onze buitenlocatie De Buitenhof”

Voor de zakelijke markt

Ook is De Kaaihof nu nog aantrekkelijker voor de zakelijke markt, denkt Harold. “We hebben daarom ook behoorlijk geïnvesteerd in professionele audio apparatuur, zoals een beamer en een groot scherm. Voor events van groot tot klein kunnen bedrijven bij ons terecht, uiteraard geheel verzorgd en met alle mogelijkheden voor catering. Bovendien kunnen groepen zich makkelijk opdelen in verschillende ruimtes.”

De zakelijke markt weet De Kaaihof ook nu al goed te vinden trouwens. Het internet doet wat dat betreft wonderen. “Dat is echt een belangrijk verschil met de beginperiode: bedrijven, maar eigenlijk ook stelletjes, kijken verder dan hun eigen regio. Binnenkort houdt een bedrijf uit Friesland hier bijvoorbeeld een personeelsfeest. Die vallen voor de sfeer en de mogelijkheden. Een paar kilometer extra rijden is dan veel minder belangrijk.”

www.dekaaihof.nl

Dorstenhofstraat 3 – GENEMUIDEN
Telefoon: 038 – 385 45 33
Email: info@dekaaihof.nl

Pin It on Pinterest

Share This