Een bakker die Slager heet. Bakkerij Slager in Staphorst spreekt bij toeristen vanwege die naam tot de verbeelding. Bij de Staphorsters zelf staat het bedrijf bekend om de kwaliteit van het brood, banket en natuurlijk de Staphorster rollen. Bakkerij Slager onderging dit jaar een metamorfose. Eigenaren Harm en Annekie Hulst kozen voor een splinternieuwe inrichting.

 

De kwaliteit en klantvriendelijkheid bleven, maar de winkel ziet er anders uit. Modern, maar toch ook klas- siek. Geen nieuwerwetse fratsen, maar lichte kleuren, robuust meubilair van eikenhout, echt een Staphorster bakkerij. Tijdloos, maar ook modern, prettig voor klan- ten én personeel, zo moest het worden en dat gebeurde ook.

Nieuwe inrichting

De vorige inrichting was aan vervanging toe en dus besloten Harm en Annekie Hulst tot een vernieuwing. Ze gingen niet over één nacht ijs. Het ondernemersechtpaar struinde stad en land af. Ze bezochten tientallen bakkerijen. Wat vonden ze mooi, wat wilden ze niet? Harm en Annekie staken daarna de handen uit de mouwen. Het resultaat mag er zijn. Alles werd vernieuwd, tot aan de verlichting aan toe en ook aan de gevel werd alles anders. Mooier. Frisser, maar wel herkenbaar. “De reacties zijn alleen maar positief. We kunnen weer twintig jaar vooruit.”

 

Kruidenierswaren

Nog iets ouds verdween: de kruidenierswaren. Vroeger was Bakkerij Slagerij ook een kleine buurtwinkel. Tot medio dit jaar waren de restanten daarvan nog te vinden. In een hoekje stonden nog wat pakken melk, koeken, een doosje eieren, dat soort dingen. Nu niet meer. Bakkerij Slager is een bakkerij. Niet alleen in Staphorst, ook in Genemuiden is een vestiging.

Vijf bakkers en zeventien parttimers runnen samen het bedrijf van Harm en Annekie Hulst. Dat doen ze met enorm veel plezier, bijna de klok rond, want in de nachtelijke uren bakken de bakkers hun bro- den alweer bruin. Om twee uur is het aanvang werk. “Wat is het geheim van die prach- tige bakkerij?” Elke dag goed je best doen, kwaliteit maken, dat is het. Meer niet”, zegt Harm. “Herkenbaar- heid is ook belangrijk. De meiden in de winkel komen allemaal uit de buurt. Ze weten wie de klanten zijn, wat er speelt en wat de gewoontes zijn. Cruciaal in een dorpswinkel.” Harm woonde vroeger naast Bakkerij Slager. Als knaapje van twee turven hoog kwam hij al in het bedrijf waar het altijd lekker rook. Eerst mocht hij dozen sjouwen en de boel aan- vegen. Bakker Klaas Slager vond het prima dat de kleine Harm zich nuttig wilde maken. Later werkte hij mee in de bakkerij. “Als jonge knaap wist ik al dat ik bakker wilde worden. Klaas Slager wakkerde die liefde aan. Hij had geen opvolger. Een grote wens kwam uit toen Annekie en ik de zaak konden overnemen. Ik leef mijn jongensdroom. Het is elke dag genieten.”

 

Twintig jaar

In 1997, dit jaar precies twintig jaar geleden, nam het echtpaar het bedrijf over van Klaas Slager. De familie Slager startte in 1942 met de bakkerij annex kruidenier. Bakkerij Slager is een historisch bedrijf aan de Streek. Na de overname besloten Harm en Anne- kie die aparte naam te houden. “Een bakker die Slager heet, dat is toch mooi? Ik denk dat ik het elke dag wel een paar keer moet uitleggen. Dat doe ik met liefde”, zegt Annekie.

 

 

Oude Rijksweg 63 – Staphorst – 0522-461276 – info@bakkerijslager.nl

www.bakkerijslager.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Share This