COMBINATIE UNIEKE SERVICE MET COMPLEET AANBOD VAN DIENSTEN

Jan Berend Hooikammer van Hooikammer Automotive wordt tijdens het interview meerdere malen gestoord. Het maakt wel duidelijk dat er altijd genoeg te doen is bij het bedrijf aan de Oude Rijksweg. “Wij wil- len een totaaldienstverlener zijn voor al onze klanten.”

 

Het bedrijf Hooikammer is al tientallen jaren een begrip. In 1972 begon Hooikammer senior met het uitvoeren van bergingsactiviteiten voor een alarmcentrale. Inmiddels heeft het bedrijf een vestiging in Staphorst, een vestig- ing in Steenwijk en staat in die plaats nieuw- bouw aan de A32 in de steigers.

Hooikammer Automotive bestaat uit vier verschillende bedrijven die allemaal hun eigen specialisme hebben. Allereerst de afdeling berging. 

Daarnaast het bedrijf autotransport, dat nationaal en internationaal auto’s transporteert. Verder een afdeling die zich bezighoudt met het stallen en het verkoop gereed maken vanvoertuigen en in Zwolle heeft Hooikammer een bedrijf genaamd Fidron. Daarbij draait het om het opsporen en veiligstellen van vermiste voertuigen.

“De kracht van Hooikammer zit hem in de combinatie van de diensten van deze bedrijven. Ons dienstenpakket is zo ingericht dat we als Hooikammer als totaaldienstverlener totaaloplossingen bieden aan bijvoorbeeld dealers, kredietverstrekkers en leasemaatschappijen.”

HOOIKAMMER AUTOMOTIVE BESTAAT UIT
VIER VERSCHILLENDE BEDRIJVEN DIE ALLEMAAL HUN EIGEN SPECIALISME HEBBEN

Harde werkers

Jan Berend is eigenaar, terwijl terwijl zijn vrouw en zoons ook in het bedrijf werken. “Het is een echt familiebedrijf en daarmee bedoel ik vooral hoe we met elkaar omgaan. Niet alleen aansturing van boven, maar medewerkers mogen en kunnen zelf ook initiatief nemen. We hebben ruim 35 medewerkers en omdat we op meerdere vestigingen werken, vind ik het belangrijk om minimaal twee keer per jaar iets gezelligs te doen met het personeel en aanhang.” “Ik vind het belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Het liefst mensen uit dit gebied, want dat zijn harde werkers, die nuchter kunnen denken en voor een ander klaar staan.”

“Dat moet ook wel”, gaat Hooikammer verder, “want de markt verandert enorm. We zijn goed in servicegericht werken. Daarin onderscheiden wij ons. Tegelijkertijd moeten wij ook mee veranderen. De opkomst van elektrische auto’s is voor ons zowel een bedreiging als een kans, doordat een elektrische auto minder draaiende delen heeft, zullen we waarschijnlijk in de toekomst minder auto’s gaan bergen. Aan de andere kant zie ik ook veel kansen. Daarom heb ik samen met Arjan de Haan en Dirk Kwakkel PRESHAM heb opgericht.”

Pin It on Pinterest

Share This