‘IJsmakers Meppel breidt uit met Limburgse bonbons’

ls hij naar de counter kijkt waar ooit een bar stond met twaalf hoge stoelen, kan hij maar één dingen zeggen: “Gaaf!”. Ilan Nakar van IJsmakers in Meppel ziet tevreden toe hoe hij enkele dagen ervoor een splinternieuwe glazen toonbank heeft ingericht met chique bonbons. “Chocolade is een luxe artikel, luxer dan ijs. Ik wilde aan mijn zaak graag een product toevoegen dat gastvrijheid uitstraalt én waarmee ik de mogelijkheid heb tot later in het jaar open te blijven. Ik heb de Hotelschool gedaan, ik hou ervan om mensen te verwennen,” vertelt Ilan Nakar.

Al dertien jaar bestiert Nakar een ijszaak in de Kruisstraat. Naast het zelfgemaakte ijs biedt IJsmakers ook de mogelijkheid voor een kopje koffie en een lekker stukje gebak. De stap om zijn assortiment uit te breiden met bonbons speelde al een tijdje door zijn hoofd. Hij benaderde vijf bedrijven en koos uiteindelijk een leverancier in Limburg. “Vlakbij België, en dat is toch de streek van de bonbons! Natuurlijk, het is een kwestie van smaak, maar ik kan zeggen dat deze echt van goede kwaliteit zijn.”

Nakar heeft zijn counter ingericht met maar liefst vijftig verschillenden soorten chocolade. Daar kan hij alle kanten mee op en wisseling in assortiment is zeker te verwachten. “Mensen vinden het imponerend. Hun reactie is: wauw! Ik vind het heerlijk om mensen te verwennen, dat kan met een product als chocolade. Met zorg zoeken zij hun bonbons uit. Natuurlijk is het spannend, maar het was ook spannend om in Staphorst een tweede winkel te beginnen. Ik vind het leuk om deze stap te maken. We gaan er wat van maken!”

www.ijsmakers.nl

Kruisstraat 25 | 7941 AM Meppel I

T 0522 246 249 I info@ijsmakers.nl

Pin It on Pinterest

Share This