Persoonlijke aanpak bij Uitvaart Van Dijk
Voor Helmich van Dijk uit Hasselt was het bijna een uitgemaakte zaak dat hij het uitvaartbedrijf van zijn familie zou voortzetten. In 1959 werd het door zijn opa Johan opgericht, vader Jan ging er in de jaren zeventig mee verder en sinds 1997 staat Helmich aan het roer.
‘Ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid. Ik vond heel veel dingen leuk en heb er goed over nagedacht. Dit is een mooi vak. Het contact met de mensen spreekt me aan en bij ons houdt het niet op bij de dag van de uitvaart. Na een aantal weken hebben we weer contact’, verklaart Helmich.
Geen kantoor
Hij doet het niet alleen: Nienke Apperlo-IJtsma en Herbien Marijs-van der Vegte, als stagiaires begonnen, zijn bij hem in dienst. Het geeft aan dat het goed gaan. ‘Wij doen hoofdzakelijk Genemuiden, Zwartsluis en de regio Vollenhove en een groot gebied eromheen.’ Alle medewerkers werken vanuit huis, een eigen kantoor is er niet. ‘Dit is heel exibel en het houdt de kosten laag. Bij een melding gaan we toch naar de mensen toe. Ook worden steeds meer overledenen thuis opgebaard, voor de andere gevallen huren we een opbaarruimte.’
Krakelingen
Als sterk punt noemt Helmich van Dijk de persoonlijke aandacht, die zelfs zover gaat, dat hij al meermaals thuis de voor Genemuiden zo bekende krakelingen stond te bakken volgens authentiek recept. ‘Vroeger werden deze bij de kof e op uitvaarten geserveerd, daar ging een bepaalde symboliek vanuit: de oneindigheid van het leven. Verder gaat het er me niet om zoveel mogelijk te verkopen, ik investeer liever in contact met de mensen. Mensen kunnen mij, Nienke of Herbien altijd rechtstreeks bellen en wat ook een grote rol speelt, is dat wij een christelijke achtergrond hebben.’
Helmich van Dijk
Recente reacties