Medewerkers en twee families vertellen over…

Gepassioneerde medewerkers met liefde voor kinderen, vertellen wat zij belangrijk vinden bij kinderopvang Royal Kids. En als ouders wil je natuurlijk weten waar je kinderen terecht komen en er verzekerd van zijn dat ze genoeg aandacht en uitdaging krijgen. De ontwikkeling is in deze fase van hun leven enorm belangrijk. Families Hofstede en Compagner vertellen over hun ervaringen bij Royal Kids.

Aandacht en liefde voor de kinderen

Marianne en Nienke zorgen als pedagogisch medewerkers met veel liefde voor de kinderen bij Royal Kids. Enthousiast vertelt Marianne: “Ik kan er zo van genieten als de kinderen lekker aan het spelen zijn. We gaan graag met de kinderen naar buiten. Lieveheersbeestjes zoeken, wandelen, bloemen zoeken of in het gras liggen en naar een vliegtuig kijken. Zo ga je zelf ook weer bewust naar de natuur kijken. Je kijkt door de ogen van een kind en dat is prachtig. Het is fijn dat we elk kind voldoende aandacht en warmte kunnen geven. Dat zorgt ervoor dat ik s ’avonds met een voldaan gevoel naar huis fiets.” Nienke beaamt dat volmondig. “Het is heerlijk dat we voldoende tijd voor de kinderen hebben. Dat komt doordat we kleinschalig zijn, met kleine groepen werken en in een warme huiselijke sfeer. Zo kan het kind centraal staan en dat vinden we belangrijk. Ik begin mijn dag vaak met heel veel ideeën en het prettige is dat er de ruimte is om die leuke dingen ook echt te doen. Soms willen we gaan wandelen, maar dan regent het. Dan gaan we bijvoorbeeld lekker samen soep koken. De afwisseling is heel leuk. De kinderen komen zelf natuurlijk ook met ideeën. We sluiten altijd aan bij de behoeften, beleving en interesse van de kinderen.’’

Een eigen plekje gevonden

Alwin en Ellen Compagner brengen hun middelste zoon (3) twee ochtenden per week naar de peuterspeelgroep van Royal Kids. Ze zijn hier heel tevreden over. “Wij merkten dat onze zoon in een kleinere groep beter tot ontwikkeling komt en daarom hebben we voor hen gekozen. We zien dat er aandacht is en dat hij op zijn eigen tempo en manier kan ontwikkelen. Wij ervaren de communicatie als erg prettig. Als we onze zoon ophalen dan vertellen ze altijd hoe het is gegaan. Ook krijgen we na elke ochtend een kort verslagje met foto’s waarin ze vertellen wat ze die ochtend hebben gedaan. Bij het terugkijken van de foto’s kan hij precies vertellen wat hij heeft gedaan. Ze werken themagericht en bij elk thema worden er leuke activiteiten georganiseerd. We zien aan onze zoon dat hij het naar zijn zin heeft. Hij komt thuis met verhalen en liedjes die hij heeft geleerd. Hij heeft daar echt zijn eigen plekje gevonden.”

Flexibiliteit, rust en kleinschaligheid

Hilco en Wendy Hofstede hebben bewust gekozen voor de flexibiliteit, rust en kleinschaligheid van Royal Kids. “Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich thuis voelen en dat is bij Royal Kids zeker het geval.We zien dat een kleinere groep beter past bij onze dochter (3). Ze gaat graag naar Royal Kids. Bij aankomst trekt ze direct haar prinsessenjurk aan en loopt daar al zingend rond.Onlangs hebben de begeleidsters, om de zintuigen te prikkelen, spaghetti gekookt voor onze zoon (10 mnd). Vol overgave was hij drukdoende met de slierten. We merken dat er echt een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van onze kinderen.Er wordt meegedacht, soms vragen de begeleidsters of ze nog wat extra’s kunnen doen en oefenen dan net even die dingen waar het kind wat extra hulp bij nodig heeft.Ook vinden we het prettig dat Royal Kids werkt met het ZiKo-Vo kindvolgsysteem. Door middel van een halfjaarlijks evaluatiemoment worden we uitvoerig bijgepraat.De algehele communicatie is erg goed. Iedere dag krijgen we foto’s of verhaaltjes via Whatsapp.Als ouder doet het je goed om te zien dat je kinderen in goede handen zijn.” 

www.kinderopvang-royalkids.nl

Oude Rijksweg 448a
Telefoon: 06-29793063
Email: info@kinderopvang-royalkids.nl

Pin It on Pinterest

Share This