Keurslagerij Bergerslag is gevestigd in Verscentrum Staphorst, midden in het mooie dorp, direct naast de Boni supermarkt en de HEMA, met ruim voldoende parkeergelegenheid voor en naast het bedrijf. In Verscentrum Staphorst zijn ook gevestigd Hilko Jonkman, de Echte Groenteman en Bergerslag, de Echte Bakker, drie top-vers specialisten onder 1 dak.
Ooit begonnen met de overname van slagerij Bloksma hier in Staphorst, gestart als zelf slachtende, vol-ambachtelijke slagerij met 1 personeelslid, uitgegroeid tot een versspecialist van formaat, met niet alleen vlees en vleeswaren, maar ook een zeer groot assortiment grillproducten en kant-en-klare maaltijden, alles uit eigen keuken. In heel Noord-Oost Nederland de enige slagerij met een 3* erkenning. In 2007 is het bedrijf uitgebreid met een bakkerij, door de aankoop van bakkerij Heide, waardoor 2 jaar later er volledige nieuw- en verbouw heeft plaatsgevonden op de huidige locatie. Zo is er boven de huidige HEMA een volledig nieuwe bakkerij verrezen en is de winkel, in het oude pand, volledig vernieuwd.
In 2017 is de worstmakerij geheel vernieuwd. Ook het personeelsbestand is, na 28 jaar, fors gegroeid tot het aantal van 38 personeelsleden. In de zomermaanden is het actuele thema in de Keurslagerij natuurlijk; barbecue. Elk jaar begint het seizoen eerder en elk jaar sluit het steeds later, eigenlijk barbecueën we tegenwoordig het jaar rond. Dit jaar leggen we de nadruk op de grote stukken vlees op de barbecue, maar dan wel lekker puur, aldus de eigenaren Roelof en Beertie Mulder.
Vanuit Amerika zag je de trend enkele jaren geleden al deze kant op komen. In plaats van een worstje en een hamburger, legt de echte barbecue-fanaat nu een tomahawk steak of een Boston Butt op de barbecue. Zo vindt u in de toonbank van Keurslager Bergerslag deze zomer volop keus in grote stukken vlees, u moet dan niet alleen denken
aan stukken van 4-5 kilo, nee ook kleine stukken is perfect op de barbecue, 500 gram is ook een stuk! Wij denken hierbij aan bavette, diamanthaas, brisket, short-ribs, procureur of New York steak, alles afkomstig van onze eigen Blonde Aquitaine rundvlees uit Twente.
Natuurlijk hebben we ook het echte buitenlandse vlees, zoals uit Schotland van de Black Angus runderen, bijv. de short ribs, de brisket en de black angus burgers, gemaakt van 100% Black Angus rundvlees en gekruid met alleen zout en peper, hoe puur wilt u het hebben?! Door de fijne vetmarmering van dit vlees is het eindproduct heerlijk sappig en zeer smaakvol. Uit Noord Amerika hebben we de USA-IBP black angus rib-eye, een ware delicatesse. Uit Zuid-Amerika hebben we, uit Uruguay, het merk PUL, rib-eye en entrecôte van de Hereford HQB+ runderen, deze runderen grazen uitsluitend op de uitgestrekte steppe, puur natuur dus.
Al ons varkensvlees is afkomstig uit Noord-Oost Nederland en is van het concept Porc d’or of Buitenvarken, twee vleesconcepten met aandacht en respect voor dier en milieu. Speciaal voor de barbecue maken we van dit vlees de Boston Butt, een vleesdeel van de schouder met been, speciaal voor het maken van pulled porc, na het rubben (kruiden) van het vlees moet dit minimaal 8 uur op de bbq,
we noemen dit low & slow, langzaam garen op lagere temperatuur. Voor degene die het echte avontuur op de barbecue aan willen gaan, het vlees wordt geleverd met de bereidingswijze erbij. Omdat we natuurlijk ook echte bakker zijn, maken we speciaal voor de pulled porc, heerlijke bijpassende zachte broodjes. Ook zijn we dealer van, als echte specialist, de echte Amerikaanse Stockyard bbq-sausen, gemaakt van verse pure ingrediënten, met als basis vruchtensap, zo is de southern blues, de lekkerste saus voor de pulled porc, gemaakt op basis van frambozensap. Voor het op smaak brengen van de grote stukken rundvlees hebben we het echte maldon seaflakes, naturel en gerookt, dit zijn geen zoutkorrels, maar fijne zeezoutschijfjes, vooral de gerookte versie is heerlijk op cote de boeuff en rib-eye, let wel, na het barbecuen bestrooien met het zout. Natuurlijk hebben we niet alleen het “grootvlees”! Bij ons hebt u ook ruime keuze uit lekkere, losse barbecue-producten, zoals onze heerlijke kip-reuze-satéspies (afkomstig van onze Boerderijkip 2* ), shaslicks, carpaccio- spies (mals rundvlees, pijnboompitjes, kaascréme en kruidenmarinade), salsa di nocci-spies (varkensfilet met noten- tapenade, rucola en citroen-honingmarinade),
biefstuks-steaks met o.a. groene look of lemon peper, maar ook onze goud- bekroonde, huisgemaakte BBQ worstjes, verse hamburgers. Met natuurlijk ook de enige echte Stoere Mannenburger (alleen voor echte kearls). Dat is een superlekkere, maar grote hamburger. Het lekkerst op een huisgebakken briochebroodje met Southern blues sauce, rode ui en… het recept krijgt u van ons erbij!
Het nieuwste BBQ-product komt dit jaar uit onze bakkerij, ontwikkeld door de bakkers en de slagers samen. Ons heerlijk Plukbrood, verkrijgbaar in drie verschillende smaken. Namelijk: kaas-ui, bruchetta en pesto- mozzarella. Deze kunt u even opwarmen/ afbakken in óf op de barbecue, maar kan natuurlijk ook altijd even snel in de oven. Het is maar wat u het makkelijkst vindt. Gegarandeerd een ware smaaksensatie op tafel. Ook hebben we een speciale variant, in de smaak Stracciatella. Om uw barbecue op een heerlijke wijze mee af te sluiten. Ook even opwarmen/afbakken op de BBQ óf in de oven, stukje brood afbreken, wat bolletjes vanille-ijs erbij en niet te vergeten; een toefje slagroom. En u heeft een heerlijk barbecue nagerecht, sorry… delicatesse!
Om het u gemakkelijk en overzichtelijk te maken, kunt u alles online bestellen via onze webshop:webshop.bergerslag.keurslager.nl
Het team van Bergerslag, uw Keurslager, wenst u een smaakvolle barbecue.
Ebbinge Wubbenlaan 5, Staphorst T: 0522 462 328
E: info@bergerslag.keurslager.nl
www.bergerslag.keurslager.nl
Recente reacties