Goed voor je brein zorgen is net zo belangrijk als het behandelen van een tennisarm of voetbalknie!

Gerja Roo- Dolsma is inmiddels een jaar actief als counselor bij haar eigen counselingpraktijk Mijn Brein. Ze helpt bedrijven bij het onderzoeken naar de werkvreugde onder de medewerkers èn het terugdringen van het ziekteverzuim. Maar ook biedt ze 1-op-1 begeleiding aan.
Daarom is Gerja dit jaar begonnen met de opleiding PSBK èn er wordt een nieuwe praktijk gebouwd.

Mooie nieuwe stappen. Vertel…

‘’We zijn een nieuw pand aan het bouwen in Meppel en het is de bedoeling dat ik vanuit daar ga werken. Wanneer ik mijn geaccrediteerde opleiding behaald heb eind dit jaar, dan kunnen cliënten de consulten vergoed krijgen vanuit hun verzekering. Op doorverwijzing van de huisarts of wanneer ze rechtstreeks bij me komen. Dat is de reden waarom ik de opleiding ben gestart.’’

Gerja, waarmee en hoe help je cliënten?

‘’Ik help cliënten door vanuit de dialoog, samen een persoonlijk plan te maken om inzicht in zichzelf te krijgen, zodat ze daar mee aan de slag kunnen gaan. Zo leren ze een terugval te voorkomen. Tevens zet ik  interventietechnieken in. Ik kan hulp bieden bij stressbeheersing, burn-out, rouw enz… Het is zo belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Dat taboe rondom psychische klachten, daar moeten we echt vanaf. Uiteindelijk gebeurt het meeste in en vanuit je hoofd, iedere dag opnieuw.’’

Heb je verder nog leuke plannen voor 2020?

‘’Zeker, ik heb nog een leuk nieuwtje. Samen met een collega-onderneemster ben ik een heel leuk event aan het organiseren. Er komen gastsprekers en we gaan op een leuke, humoristische manier “kopzorgen” bespreken. Echt een leuke avond voor vrouwen!’’

Pin It on Pinterest

Share This