Wim ter Harmsel (44) begon in 1996 als fysiotherapeut in Rouveen. Nu, vele jaren later, is Ter Harmsel uitgegroeid tot een gerenommeer- de praktijk voor fysiotherapie in Staphorst en omgeving. Naast Ter Harmsel fysiotherapie en Ter Harmsel KIDS richt de praktijk zich sinds een paar jaar ook op de gezondheid op de werkvloer onder de naam Ter Harmsel Bedrijfszorg.

 

Sinds een jaar of vijf komen de therapeuten van Ter Harmsel over de vloer bij bedrijven om samen te kijken waar er verbeterpunten liggen op het gebied van bedrijfsgezondheid en ziekteverzuim. “Vaak beginnen we met een Preventief Medisch Onderzoek onder het personeel”, legt Wim ter Harmsel uit. “Gezonde medewerkers zijn productiever.”

 

Het PMO bestaat uit vragenlijsten en medische testen, zoals cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk, longcapaciteit, conditie en BMI en is, indien

gewenst, uit te breiden met hart- en vaatonderzoek, gehoor- en oogtesten of bloed- en urineonderzoek. Voor dit laatste werkt Ter Harmsel samen met artsen van Vascucheck. De medewerker krijgt een vertrouwelijk rapport, het bedrijf managementinformatie.

 

Aan de hand van het PMO wordt samen met het bedrijf gekeken welke acties ingezet kunnen worden om de gezondheid van me- dewerkers te verbeteren. “Dat kan van alles zijn”, zegt Wim. “Het verzorgen van een tilcursus of werkplektraining, begeleiding bij het gaan sporten of afvallen.” Ter Harmsel werkt samen met een diëtiste, podoloog en een tnesscentrum.

 

Een goed voorbeeld is Van der Sluis Transport. “Daar namen we onlangs het derde PMO af”, vertelt Wim. “Het bedrijf ging aan de slag met de gezondheidsadviezen en de tilinstructies. De mede- werkers zijn zich bewuster van hun werkhouding en het team is nu regelmatig aan het bewegen. Dat zie je terug in de gezond- heidsresultaten. Binnenkort staat er standaard een fruitmand op de balie! Kijk, zo houden we Staphorst vitaal en gezond.”

 

 

J.C. van Andelweg 2, Staphorst

www.fysioterharmsel.nl

Pin It on Pinterest

Share This