De zekerheid van een mooie vakantie

In Genemuiden zijn familiebedrijven eerder regel dan uitzondering en vaak gaan zij gepaard met een mooi verhaal. Dat geldt ook voor TravelXL Reisbureau TéDéTé waar de broers Jan en Gert Tuinman voortborduren op wat hun vader en oom vijftig jaar geleden zijn begonnen. “Vader was al fotograaf toen onze oom in 1969 een reisbureau aan huis begon. Al snel kwamen zij samen in ons huidige pand aan de Langestraat in Genemuiden terecht en daar zijn de twee afdelingen – foto plus reisbureau – nog altijd aanwezig, al is de focus steeds meer op het reisbureau komen te liggen.”

Het was Jan die op zijn 22e als eerste bij zijn vader en oom in de zaak kwam. “Na een aantal jaren werd mijn oom ziek en moest ik de diploma’s halen die nodig zijn om een reisbureau te runnen.” Toen later ook Gert in de zaak kwam hebben zij samen de nadruk steeds meer op het reisbureau gelegd. “Na verloop van tijd kwam het bestaansrecht van kleine zelfstandige reisbureaus echter onder druk te staan en dus gingen wij op zoek naar kansrijke vormen van samenwerking. Zo werden wij halverwege de jaren negentig franchisenemer van Holland International.”

Kwalitatief advies
De meerwaarde van TravelXL Reisbureau TéDéTé gaat echter verder dan zekerheid voor een goede prijs. “Wij vinden het belangrijk dat wij ons werk goed doen. Dat betekent dat wij oprecht luisteren naar de wensen van de klant en met een aanbod komen dat daar naadloos op aansluit. Daarbij kijken wij naar de kwaliteit en zijn wij eerlijk in ons advies. Een advies niet gericht op de leveranciers waar wij zelf het meest aan verdienen, maar op wat de klant van ons vraagt. Natuurlijk hebben bepaalde ketens onze voorkeur, maar dan puur en alleen omdat wij weten dat alles er goed verzorgd is.”

Uniek maatwerk
Met deze aanpak levert TravelXL Reisbureau TéDéTé alles op het gebied van reizen en vakanties. “Zo doen wij een beroep op heel veel verschillende touroperators met standaard reispakketten in heel veel verschillende landen. Bovendien hebben wij met TravelXL via een speciale boekingsmodule toegang tot de grootste touroperator van Europa. Voor het echte maatwerk leggen wij rechtstreeks contact met op toerisme gerichte kantoren in alle uithoeken van de wereld. Hun lokale kennis leidt vaak tot unieke ideeën. Kortom, bij ons boek je altijd de reis van je dromen.”

Goede oplossing
Na bijna twintig jaar stopte de moedermaatschappij van het voormalige Holland International met de franchiseformule en even leek de wereld van Jan en Gert in te storten. “In onze zoektocht naar een oplossing viel de keuze op TravelXL. Binnen dit samenwerkingsverband van zelfstandige reisbureaus hebben wij nu alle vrijheid om onze bedrijfsvoering zelf in te kleuren.” Met TravelXL beschikt het reisbureau van Jan en Gert over zo’n uitgebreid pakket van over de hele wereld gevestigde leveranciers dat zij iedere klant de gewenste reis tegen een aantrekkelijke prijs kunnen bieden.

Meer zekerheid
Over de prijs willen Jan en Gert nog wel wat kwijt. “Veel mensen denken dat zelf boeken via internet een stuk goedkoper is, maar dat is echt een misvatting. De keren dat wij een reis goedkoper kunnen regelen, komen namelijk vaker voor dan andersom. Bovendien heb je met een reisbureau veel meer zekerheid. Als je de vlucht, het verblijf en een huurauto via ons vastlegt, zijn ook wij verantwoordelijk als er iets misgaat. Neem het recente faillissement van Thomas Cook. Uit het feit dat de gedupeerden massaal werden doorverwezen naar een reisbureau blijkt duidelijk de meerwaarde.”

TravelXL Reisbureau TéDéTé
Langestraat 22
8281 AL Genemuiden
Telefoon: 038 – 3854961
Mail: genemuiden@travelxl.nl
Website: www.travelxl.nl/tedete

Pin It on Pinterest

Share This