VANDAAG INSCHRIJVEN IS MORGEN AAN HET WERK

 

Heb je een gezonde werkhouding en beschik je over gezond boeren- verstand, dan kun je meteen aan de slag bij B+B Personeelsdiensten in Genemuiden. “Vandaag inschrijven is morgen aan het werk.”

Wil je werken, dan kun je werken, dat is het credo van detacheringsbureau B+B, ooit opgericht door Bert Bloemert en Jan Bloemhof. Sinds 2007 zit er een vestiging aan de Puttenstraat 26a in Genemuiden.

“Naar leeftijd wordt niet gekeken. Wat kun je, wat wil je en ben je uit het juiste hout gesneden, daar kijken wij naar. Vanuit Genemuiden hebben we veertig mensen aan het werk. De jongste is 16 jaar, de oudste 71” , zegt Dick Lindeboom. Hij runt B+B Genemuiden samen met André de Boer. “We hebben per direct mensen nodig.”

B+B werkt op een bijzondere manier. Het bedrijf neemt de jongens en meiden die zich aanmelden in dienst om ze te detacheren bij klanten die zitten te springen om mensen. “We gaan voor langdurige relaties met medewerkers en klanten. Wij leveren zelfs mensen voor klussen vanaf één dag, dus maatwerk. We werken niet met cv’s, maar op basis van vertrouwen. Er zijn veel jongens en meiden die al jaren voor ons werken. 23 B+B medewerkers hebben een vast dienstverband. We willen medewerkers aan ons binden.” Dat is totaal anders dan bij een uitzendbureau. Die zoeken mensen voor specifieke functies. B+B vraagt geen functies, maar jongens en meiden die de handen uit de mouwen willen steken. De klanten zijn bedrijven die handjes nodig hebben. “Met gezond boerenverstand kom je een heel eind. De B+B’ers zijn onze mensen. We bieden ze vastigheid, zorgen goed voor ze en we zijn trots op ze.”

Joep Spliethof (22) uit Hasselt is een van ‘de jongens’ van B+B Personeel- diensten. Al drie jaar draagt hij met trots de werkkleding met de twee blauwe B’s erop. Joep krijgt binnenkort een vast dienstverband. “Ik heb het prima naar mijn zin.”

De Hasselter werkt momenteel via B+B in de montage bij Alukan in Hasselt. Hij reist heel Nederland door om samen met een collega aluminium rookgaskanalen in te laden en later te monteren bij de meest uiteenlopende klanten.

Heel wat anders dan de horeca, waar Joep voor opgeleid is. Geen glazen bier en belegde broodjes warm vlees, maar aluminium pijpen van soms tientallen meters lengte. “Als je goed oplet hoe je collega’s het doen en je gebruikt je nuchtere gezonde boerenverstand, dan kun je veel. Ik blijk best handig te zijn, dat wist ik niet. Dankzij B+B weet ik dat ik veelzijdig ben.”

Joep geniet van de vastigheid die B+B hem biedt, terwijl hij wel om de zoveel tijd bij een ander bedrijf mag werken. Afwisseling. Stilstand is er nooit. Er is werk zat voor jongens als Joep die uit het juiste hout gesneden zijn. Doordat B+B langdurig met Joep werkt en klanten hem kennen, vragen ze specifiek naar ‘die jongen uit Hasselt die van wanten weet’.

Joep zit voorlopig bij Alukan. Hij kan niet gemist worden. “Je moet wel bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Ik ga elke ochtend om half zes op pad.”

B+B PERSONEELSDIENSTEN
Puttenstraat 26 – Genemuiden

T 038-385 97 99

E genemuiden@benbpersoneelsdiensten.nl 

www.benbpersoneelsdiensten.nl

Pin It on Pinterest

Share This