NEEM JE HYPOTHEEK ONDER DE LOEP, NU DE RENTE LAAG IS!

Je hebt een fijn huis en een hypotheek waar je alleen op aangeven van de bank naar kijkt als de rentevaste periode afloopt. Over het aflossingsvrije gedeelte dat aan het eind van de looptijd blijft staan, denk je eigenlijk nooit na. Herkenbaar? Weet dan dat deze passiviteit geld kost, zeker nu de rente laag is. Bovendien loop je het risico aan het eind van de looptijd je huis te moeten verkopen. “Wij nodigen mensen graag uit vrijblijvend naar de vele voordelen van oversluiten te kijken”, zegt Marcel Boudesteyn van Boudesteyn hypotheken & verzekeringen.

“ONZE MISSIE: HET BESTE VOOR ONZE RELATIES ÉN BIJDRAGEN AAN EEN GROENE TOEKOMST VOOR IEDEREEN!”

Om zijn uitnodiging kracht bij te zetten, schets Marcel een voor veel mensen niet ondenkbaar scenario. “Stel je bent nu 47 en halverwege de looptijd van je hypotheek met een aflossingsvrij deel van 100.000 euro. Dan ben je 62 als je die ton aan het eind van de juridische looptijd opnieuw moet financieren. Nu denk je dat zonder problemen met een nieuwe hypotheek op te vangen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Er volgt altijd een inkomenstoets, waarvan we nu niet weten hoe die er dan uit zal zien. Wat als je dan geen werk meer hebt? Voor de AOW ben je dan nog te jong en dus is gedwongen verkoop van je huis ineens een reëel scenario geworden. Om dit te voorkomen adviseren wij je hypotheek over te sluiten naar een variant met een looptijd van opnieuw dertig jaar.”

Lagere maandlasten

Met het oversluiten van je hypotheek zet je niet alleen de juridische looptijd en inkomenstoets buitenspel. De lage rentestand van dit moment resulteert – ook als je de rente voor dertig jaar vastzet – in lagere maandlasten met bij voorkeur ruimte voor wat extra aflossing van de lening. “Door deze lage rente voor de volledige looptijd vast te zetten, creëer je zekerheid en dat is met het oog op een rente die op termijn zeker zal stijgen heel veel waard.” Nu weet ook Marcel dat het oversluiten van een hypotheek in sommige

Boudesteyn Regiobank

Westerkaai 78-80
8281 BH Genemuiden
Telefoon: 038 – 385 93 93

gevallen een boete met zich meebrengt, maar deze is mee te financieren in de nieuwe hypotheek. In dat licht brengt hij graag het thema duurzaamheid naar voren, want ook zonnepanelen en betere isolatie zijn mee te nemen in een nieuwe hypotheek.

Comfortabel wonen

De overheid verlangt dat consumenten investeren in du- urzaamheid, wat over tien, vijftien jaar ook zeker zichtbaar zal zijn op de particuliere woningmarkt. Voor Boudesteyn aanleiding om het verduurzamen van de woning als advies in de hypotheekgesprekken mee te nemen. “Wij hebben anderhalf jaar lang onderzoek in de markt gedaan en dat bracht ons bij de leverancier van zonnepanelen met 25 jaar harde garantie op de opbrengst. Deze panelen mogen dan wat duurder zijn, maar leveren nu en over 25 jaar het meest op. Investering van eigen spaargeld is niet nodig, we nemen deze duurzame oplossing mee in de nieuwe hypotheek. Ook regelen we de terugvordering van de BTW op zonnepanelen en zorgen we dat de zonnepanelen binnen het huidige of uit te breiden verzekeringspakket gedekt zijn.” Dit alles bij elkaar maakt het onder de loep nemen van je hypotheek zeker de moeite waard. Kom uit je stoel en stap binnen bij Boudesteyn. Wij ontzorgen u graag!

Pin It on Pinterest

Share This