‘Bij het uitbrengen van deze editie van Trots op Staphorst is de start van de nieuwbouw een feit. Een prachtige accommodatie voor de kinderen in Rouveen ligt in het verschiet. Het ‘Triangel-project’ waarin wij samenwerkten met gemeente Staphorst, Salverda, Vechthorst en Noorderboog wordt hiermee afgerond.’

 

Functie

Het pand van Kinderopvang Mathil gaat ruimte bieden aan kinder- opvang en buitenschoolse opvang. Daarnaast krijgt het een huis- kamerfunctie voor Noorderboog waar activiteiten met ouderen uit de buurt georganiseerd worden. Een logopedist neemt haar intrek en er komt ruimte voor andere aanverwante zorgactiviteiten als (kinder)fysio of pedicure.

 

Praktisch

Voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn er in het nieuwe gebouw meerdere ruimtes beschikbaar waardoor er ge- zamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden maar ook activiteiten in kleine groepen. ‘We kunnen als team haast niet wachten om te verhuizen. De groei van de opvang in Rouveen maakt dat we deze ruimte hard nodig hebben,’ vertelt Janita de Haan van Kinderop- vang Mathil.

‘We kunnen als team haast niet wachten om te verhuizen’

 

 

Peuterspeelzaal

In 2018 zijn er verschillende wetswijzigingen waar de kinderop- vang mee te maken krijgt. Eén daarvan is de peuteropvang. Vanaf 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven. Mathil werkt op dit moment nauw samen met de peuterspeelzalen. Maar ook op haar eigen locaties wordt er op een aantal dagen gewerkt met peutergroepen.

 

Over Kinderopvang Mathil

Op de locaties in Rouveen, Staphorst en Nieuwleusen wordt kinderopvang en buitenschoolse opvang aangeboden vanuit een christelijke identiteit. Dit wordt verzorgd door een 30-tal enthou- siaste en betrokken medewerkers. De gastouderopvang wordt aangeboden in de wijde regio en verzorgd door ca. 100 bij Mathil aangesloten gastouders.

 

Rouveen – 06-30274742 – info@mathil.nl

www.mathil.nl

Pin It on Pinterest

Share This