Trots op Meppel en Staphorst

in de maak...

EEN DINSDAG IN 4 GEMEENTEN

 

Dinsdag is voor mij meestal een tjokvolle agenda en gisteren was het uitgelopen op een dag waar ik 4 gemeenten heb bezocht. Een heerlijk dagje met vertier en afspraken waarbij ik op zoek ga naar mooie verhalen. Vandaag een dagje Zuidwolde, Staphorst, Genemuiden en Meppel.

Na bezoek aan de accountant ging ik langs ‘kleine’ Henk van Damesmode Dekker.  Ik moet altijd nog lachen om zijn bijnaam ‘kleine’ Henk, want klein is hij niet met zijn (ik schat) 1,95m… Even een kopje koffie halen en bijkletsen over hoe het straatbeeld van het centrum van Zuidwolde is opgeknapt. En dat we moeten kijken hoe we De Wolden weer mooi op de kaart kunnen zetten met de mooie kernen die gemeente De Wolden heeft.

In de auto was ik weer helemaal aan het nadenken wat we allemaal wel niet voor elkaar kunnen betekenen. Het gunnen naar elkaar is zo belangrijk hierin! Na een half uurtje rijden kwam ik in Genemuiden terecht want daar is het jaarlijkse evenement aan de gang: de ‘Biestemerk’. Een eeuwenoude event waar alle Gaellemunnigers naar uitkijken. En wat een feest is het! Normaliter is er wel bedrijvigheid in het centrum van Genemuiden maar bedrijvigheid zoals er op deze dag is had ik nog nooit eerder gezien…

Vele kramen sieren de straten van het centrum van Genemuiden. Wat is dat leuk om te zien en nu was het weer ook wel weer erg goed natuurlijk. Voor de snert, die Regiobank Boudestyn, uitdeelde was het wat minder hihi… Wie had nou gedacht dat het zo warm zou zijn halverwege oktober… Onder de inruk van de ‘Biestemerk’ weer in de auto gestapt en zo richting Staphorst.

Daar uitgebreid gesproken met Lijstje Kooiker van Kooiker Stoffen. Wat is het leuk om oude verhalen te horen. En waar de prachtige klederdracht van Staphorst voor staat! Nu begrijp ik meer van de klederdracht… Zo veel informatie wat je als buitenstaander niet weet.

Terug in Meppel om de kinderen op te halen van de Calvijnschool dacht ik na over de verbouwing aan de Emmastraat… Hoe ver zou het al zijn? De kinderen (en vele ouders) zijn zo nieuwsgierig, jullie ook?

Een vol geplande dinsdag met vele mooie verhalen uit, De Wolden, Genemuiden, Staphorst en Meppel…

VOLG ONS

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4IytjrYMZZA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Pin It on Pinterest

Share This