Wanneer bedrijven uit hetzelfde dorp de handen ineenslaan, kunnen mooie dingen ontstaan. In Ruinen is de garage van Eddy en Jesse de Jong op bedrijventerrein Voor de Blanken een mooi voorbeeld. Niet alleen werd het pand door meerdere bedrijven uit Ruinen gerealiseerd, ook betekende het dat de hoek van de Brink en de Westerstraat in het hart van Ruinen een nieuwe bestemming kan krijgen.

 

Ook daar zijn bedrijven uit Ruinen bij betrokken, een appartementencomplex met commerciële ruimte moet daar nog verrijzen. Vader en zoon De Jong werken inmiddels alweer twee maanden in hun nieuwe pand, tot grote tevredenheid. Met fundering van TMFundering, installatiewerk van Intechneau, grond- en straatwerk van RL Infra en bouwbedrijf Jan Coeling voor de bouwwerkzaamheden, werd een mooie garage gebouwd waar het prettig werken is. ‘Als er in Ruinen een staalbedrijf was gevestigd, dan had Eddy die ook ingeschakeld’, lacht Ronald Luning van RL Infra.

 

Zoveel energie

‘We hebben er heel verstandig aan gedaan om

alles in het dorp aan te besteden, niemand wilde natuurlijk gezichtsverlies lijden’, zegt Eddy met een kwinkslag. ‘Dit project geeft zoveel energie, alles is nieuw en leuk. Je leeft er gewoon naar toe.’ Die energie hebben ook de meewerkende bedrijven er van gekregen, een dergelijke aanpak geeft een impuls aan het ondernemersklimaat in een dorp, zo hebben de harde werkers ervaren.

De garagehouder zelf ontwierp een functionele werkplaats en speelde tekeningen door naar Hans Brand van Bouwbedrijf Coeling. Brand zette een tekenaar aan het werk. Dat was ook het moment dat mannen als Gertjan Flinkert (Intechneau), Jan ter Meer (TMFunderingen) en Ronald Luning (RL Infra) in beeld kwamen voor de werkzaamheden die zij konden verrichten voor de nieuwe garage. Dat de bank verordonneerde dat er zonnepanelen op het dak moesten, was geen probleem; Intechneau is toevallig gespecialiseerd in duurzaamheid.

 

Kwaliteitsslag

Volgens Eddy de Jong wordt er een kwaliteitsslag gemaakt met alle ontwikkelingen: een nieuwe garage op een geschikte locatie en een herbestemming van het oude gebouw, met dank aan de Ruiner ondernemers. Het complex op de hoek van de Brink wordt gerealiseerd door de familie Ten Oever. Trots zijn alle ondernemers op de tijdspanne waarin alles gerealiseerd is. Nadat de gemeente De Wolden groen licht gaf en de bank ook akkoord was, ging het erg snel. In december was de eerste schop al de grond in, in april konden Eddy en Jesse in een weekend tijd helemaal over. Snelheid die mede gerealiseerd kon worden door de korte lijnen die deze (elkaar goedbekende) ondernemers hebben.

Volgens De Jong senior is het hele project ook goed voor de werkgelegenheid in Ruinen. Natuurlijk ten tijde van de bouw van de garage, maar ook voor de periode daarna. ‘In de garage zelf is de bedrijvigheid alleen maar toegenomen en de andere ondernemers hebben laten zien wat ze in korte tijd met elkaar kunnen realiseren met hoge kwaliteit.’

 

“SAMENWERKING GEEFT VEEL MEERWAARDE”

Pin It on Pinterest

Share This