Ieder jaar wordt in oktober internationaal aandacht gevraagd voor borstkanker. Zo ook door Pink Ribbon, sinds 2016 een merk van KWF Kankerbestrijding.

Dat aandacht en donaties belangrijk zijn en blijven, kan Gerriejanne van Dalfsen (50) vanuit haar eigen ervaring alleen maar bevestigen.

GERRIEHANNE VAN DALFSEN

In 2009 ontdekte Gerriejanne een knobbeltje in haar borst. Er volgden een borstsparende operatie, chemokuren én bestralingen. “Het was een heftige periode”, blikt zij

terug. “Ik had mijn vader en andere familieleden aan kanker zien sterven. Afgaand op de positieve prognose van mijn arts moest ik echt even wennen aan de gedachte dat je aan kanker niet dood hoeft te gaan.”

DANKBAAR

Na alle behandelingen met een positief resultaat pakte Gerriejanne de draad weer op, al was dat geestelijk zwaar. “Pas na vijf jaar heb ik uit laten zoeken of erfelijkheid een rol speelde, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ik ben dankbaar dat ik er zo goed vanaf gekomen ben, maar voel mij soms ook schuldig naar anderen voor wie dat niet geldt.”

Pin It on Pinterest

Share This