‘Genemuiden heeft ons veel gegeven’

Een luchtfoto in het pand van Groothuis Bouwgroep maakt duidelijk hoeveel gebouwen het bedrijf in Genemuiden realiseerde. “Genemuiden heeft ons veel gegeven.  Dit is onze bakermat waar we heel trots op zijn”, zegt directeur Claudi Groothuis. Zij behoort tot de derde generatie ‘Groothuis’ binnen het familiebedrijf dat dit jaar het zestigjarig jubileum viert.

“Niet aan de snelweg, ver weg van de Randstad, maar moet je kijken wat hier allemaal gebeurt…Genemuiden doet er toe”, zegt Groothuis als ze verder nadenkt over de ‘topwerklocatie’ waar ze woont en werkt. “De gedrevenheid van de inwoners is groot. En dat zie je overal in terug, ook in het bloeiende centrum met de mooie winkels en het verenigingsleven. Ik volg momenteel een studie en de docent noemde Genemuiden onlangs als voorbeeld. Echt: dan voel ik me een trotse Genemuidenaar.”

Opa Groothuis begon zestig jaar geleden het bouwbedrijf. “Een hooiberg van 32 vierkante meter was volgens mij de eerste opdracht. Daarna bouwden we steeds meer langdurige relaties op met opdrachtgevers. Prachtig om te zien dat we voor veel klanten van het eerste uur nog steeds werken. Daar zijn we heel dankbaar voor. Vaak zijn het familiebedrijven met hetzelfde karakter als wij.”

Rentmeesterschap

‘Rentmeesterschap’ is een ander woord dat in een gesprek met Claudi Groothuis regelmatig voorbijkomt. Het is de basis voor het DNA van Groothuis Bouwgroep. “Ja, over dat woord krijgen we veel vragen. Rentmeesterschap vindt zijn oorsprong in de bijbel, maar is ook zeker in deze tijd van toepassing. Ga goed om met je talenten en draag zorg voor mens, natuur en milieu. Rentmeesterschap is in feite duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Het is bouwen aan duurzame relaties, verdiepen in product- en procesoptimalisaties, sponsoring van maatschappelijke organisaties en investeren in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers Daar maken we ons hard voor, wat helaas niet betekent dat er bij ons nooit iets fout gaat.”

Oranje

De hooiberg van vroeger is tegenwoordig een bedrijfshal, school, een zorgcomplex, een productieruimte of een kantoor. In een wijde regio kleuren bouwplaatsen oranje. “Natuurlijk hebben wij ook crisisperiodes gekend, maar als een familiebedrijf doe je alles om daar doorheen te komen. Dat is de verantwoordelijkheid die je voelt. Maar uiteindelijk moet het je ook gegund zijn en gegeven worden.”

Zonder opdrachtgevers en medewerkers, waaronder veel Genemuidenaren, zou dat nooit mogelijk zijn. Zestig jaar Groothuis Bouwgroep is vooral hun jubileum, vindt ze. “Alleen kun je niets, pas als mensen samenwerken ontstaat er beweging. Ik vind het heel mooi dat medewerkers zich bij ons ontwikkelen. In ons team zijn veel collega’s die lang bij ons werken en zich hebben ontwikkeld, waardoor wij als bedrijf ook weer verder zijn ontwikkeld. Van dat proces word ik heel blij. Samen door ontwikkelen als organisatie. Een fijne werksfeer past volgens mij ook bij het karakter van een familiebedrijf.”

www.groothuisbouwgroep.nl

Spoelstraat 8-10 – Genemuiden
Telefoon: 038-3855161
Email: info@groothuisbouwgroep.nl 

Pin It on Pinterest

Share This