even voorstellen

Ik ben 34 en op zich natuurlijk nog hartstikke jong. Maar toch voel ik me ergens wel aangesproken door dit thema ouder worden.

Ik werkte 10 jaar in Herberg het Plein, elk weekend aan de deur tot diep in de nacht. Toen ik daarmee begon was ik 23, jong en enthousiast. Jarenlang werkte ik er met plezier, en haalde ik nachten door tot vroeg in de ochtend.

Toch was het uiteindelijk ook precies dit, dat me in 2016 deed besluiten om er mee te stoppen. Ik was al gaan af- bouwen, door om de week te gaan werken in plaats van elke week. En in de zomer van 2016 besloot ik er helemaal mee te stoppen. Met pijn in m’n hart.

Foto: Renate Smit

Die lange nachten elk weekend, en de zondagen eigenlijk overslaan omdat je dan uitslaapt en moe bent. Het perso- neel om me heen werd alleen maar jonger, en daarmee het leeftijdverschil groter.

Ik wilde meer tijd voor mezelf. Rust in m’n hoofd. Zelf op stap, of een weekendje overslaan. Nu bijna 2 jaar later, sta ik er nog steeds helemaal achter. De jongeren mogen het nu gaan doen.

Een ander aspect aan ouder worden, is dat om je heen steeds meer mensen een serieuze relatie hebben, kinderen krijgen, gaan samenwonen en gaan trouwen. En als je dan zelf nog steeds alleen bent, is dat soms heel moeilijk. Ik word dit jaar 35 en moet dat allemaal nog zien te bereiken.

Maar ik ben pas 34, dus ik heb nog alle tijd!

Toch?

 

Pin It on Pinterest

Share This