Tekst: Erik Driessen | Foto’s: In beeld met Rianne
“Nou je het zegt…”, lachen Edgar van Benthem en Renate de Vries. Als ze vertellen dat hun ouders in 1973 de bekende lunchroom bij het oude busstation begonnen, merken ze dat het vijftigjarig jubileum in aantocht is. Zelf hielpen ze als kinderen al mee. Nu runnen ze samen de Vollenhoofsche Poort aan de overkant van de oude locatie.
“Een hectisch jaar”, concluderen broer en zus aan het einde van coronajaar 2020. Het restaurant was vaker gesloten dan gedacht en de zomerperiode was heel druk. “Bijzonder was ook onze november schnitzelmaand. Elk weekeinde konden mensen kiezen uit zeven verschillende schnitzelmenu’s. We hadden niet verwacht dat het zo storm zou lopen”, vertelt Edgar. Dik kans dat ook komend jaar dat soort acties terugkeren bij de ‘VP’. Verder blijven gasten genieten van de vele producten uit eigen keuken. “We maken bijvoorbeeld al tientallen jaren onze eigen bamischijf, gehaktbal en saté. Ook appeltaart en erwtensoep komen uit onze eigen keuken. Daarmee onderscheiden wij ons ook”, zegt Renate.
Ze zijn letterlijk opgegroeid met de Vollenhoofsche Poort. “Als kinderen hielpen we al regelmatig mee: ijsje draaien, patatje bakken, reclamemateriaal bezorgen, noem maar op. Daarna volgden we allebei de koksopleiding en keerden we terug in de zaak. Met veel plezier, al was ik vermoedelijk in de techniek beland als mijn ouders niet in de horeca haden gezeten. Nog steeds mag ik graag klussen, ook in ons eigen bedrijf”, vertelt Edgar. Ze hopen dat de coronaperiode snel voorbij is, zodat ze weer volop plannen kunnen maken. “En over dat jubileumjaar gaan we maar eens voorzichtig alvast nadenken…”
Stationsweg 3, 8064 DD Zwartsluis I 038 386 6140 I www.devollenhoofschepoort.nl
Recente reacties