WE BIEDEN ONZE GASTEN EEN CULINAIRE WERELDREIS

Vorig voorjaar opende het Wereldrestaurant zijn deuren. De eigenaren verbouwden partycentrum De Vijverhoeve tot een culinair wonderland. “Je hoeft niet in een klein restaurant te zitten om te kunnen genieten van topgerechten”, zegt een van de vier eigenaren, Xiaoli Chen. “We doen geen enkele concessie aan de kwaliteit. We bieden onze gasten een culinaire wereldreis en we maken hem of haar bewust van de ongekende verscheidenheid van de Aziatische keuken.”

Fusion Plaza Zwolle is het grootste restaurant van de regio. Eigenlijk mag je wel zeggen dat het meerdere restaurants onder één dak zijn. Je hebt de wokafdeling, even verderop staat alles in het teken van de Japanse kooktechniek Teriyaki en dan is er een afdeling voor sushi die volgens kenners van uitstekende kwaliteit is. Alleen al het kijken naar de koks die toveren met pannen en vlammen is een ervaring op zich.

Vervolgens is er een klassieke Europese af- deling en uiteraard de voor- en nagerech- ten. Alles in buffetvorm. Het bedrijf is groot, maar door de verschillende segmenten voelt het toch kleinschalig aan. Het leuke is dat je niet bent gebonden aan richtlijnen. Je steekt kriskras de culinaire wereld over om met een internationaal bord in de veelal afge- schermde hoekjes te gaan zitten genieten.

Voor volwassen smulpapen is Wereld- restaurant Fusion Plaza Zwolle een ervaring, maar voor kinderen is het restaurant een waar uitje. Ze hoeven niet opgeprikt aan

tafel te zitten tot de ober de maaltijd brengt, Nee, ze kunnen als ze willen beginnen bij het toetje, smullen van vers fruit, vervolgens patat opscheppen met frikadellen, kroketten om vervolgens te eindigen met spekkoek. Wie een avondje meedraait, ziet kinderen met grote ogen verlekkerd rondstruinen. “Dit is de hemel”, zegt de 9-jarige Thijs Tiebie uit het Drentse Borger die met zijn gezin aan het eten is. Op zijn bord ligt spekkoek, patat en spareribs.

Als kinderen zich vermaken, hebben de ouders het ook naar hun zin. Boven kun- nen gezinnen voor een vast bedrag tafelen, beneden, in een kelder onder het totale res- taurant, vindt de jeugd een waar kinderpret- park, inclusief bioscoop. Er is nog toezicht ook. Buiten vinden kinderen ook een speel- tuin. Als de kleintjes zijn uitgegeten en gaan spelen, tafelen de ouders nog even door. “Als de jeugd lekker bezig is, kunnen ouders meer genieten van onze gerechten”, zegt Xiaoli Chen.

Xiaoli Chen uit Epe, haar man Honghe Zhang en hun compagnons Binbin Zhou en Xiao Zhen zijn de eigenaren van Wereldrestaurant Fusion Plaza Zwolle. Ze kochten het horeca- pand, de voormalige Vijverhoeve, medio vorig jaar van Zeger en Annelies Wijnands. Zij runden het partycentrum op De Lichtmis sinds 2001. De eigenaren hebben vergelijk- bare restaurants in Hulshorst, Zutphen en in Doetinchem.

De nieuwe eigenaren zijn blij met hun aankoop. “Deze plek is perfect voor wat wij willen. Het is een A-locatie langs de A28 op een perfecte afstand tussen Meppel en Zwolle. Wat wij willen is niet echt geschikt voor een stadscentrum. Onze gasten gaan echt ‘uit’ eten. Dat betekent dat ze even in de auto stappen en er echt ‘uit’ zijn.”

 

Fusion Plaza

Het is een enorm restaurant met 450 zitplaatsen, maar toch wil Wereldrestaurant Fusion Plaza Zwolle bij De Lichtmis de gasten het gevoel geven dat ze in een klein etablissement zitten met persoonlijke aandacht en op maat gemaakte topgerechten met vaak een Aziatisch fundament.

Pin It on Pinterest

Share This