Familiebedrijf De Nieuwe Zorg thuis slaat al 13 jaar handen ineen 

Het begon allemaal 13 jaar geleden. Annemieke Lantman, Algemeen Directeur, had zelf 17 jaar aan het bed gestaan en wilde graag de zakelijke dienstverlening in om zelf zorg te leveren. Ze startte het bedrijf De Nieuwe Zorg Thuis op en gaf daarmee gehoor aan haar idealisme en enthousiasme om het verschil te maken in de zorg als werkgever.

 

De Nieuwe Zorg Thuis levert huishoudelijke hulp, begeleiding en kindzorg bij 80 gemeentes. Daarnaast biedt De Nieuwe Zorg Thuis ook huishoudelijke zorg aan particulieren. Voor overige diensten zoals Verzorging en Verpleging werkt het bedrijf samen met Icare. Op deze manier kan De Nieuwe Zorg Thuis het complete pakket aan dienstverlening leveren.

 

De kracht van het familiebedrijf

De Nieuwe Zorg Thuis is al vanaf de oprichting een familie- bedrijf, inmiddels is ook zoon Hijbo Lantink volledig toe- getreden. Hij vervult een belangrijke positie in het bedrijf als Operationeel Directeur.

Annemieke vertelt over de kracht van haar familiebedrijf: “In ons familiebedrijf kun je communiceren zonder te praten. Gevoelsmatig zitten we op hetzelfde niveau. Het gevoel dat je samen het verschil kunt maken is zo sterk aanwezig, dat je ook in staat bent om samen nieuwe dingen te bedenken. We zitten op één lijn bij het maken van beslissingen. Er is zo’n sterke familieband dat zakelijkheid en emotie altijd in de juiste balans is.”

 

Meppel is de perfecte plek!

Annemieke vindt Meppel de perfecte plek voor De Nieuwe Zorg Thuis: “We zitten graag in Meppel, omdat we gebruik kunnen maken van de infrastructuur én we zitten ook nog eens dichtbij het station. Meppel heeft de uitstraling van een moderne stad, maar de beleving is persoonlijk en zorgzaam. Daarnaast ligt Meppel heel centraal in ons werkgebied.”

 

Zorg voor elkaar!

Hoe dit bedrijf er over 10 jaar uitziet? Daar is Annemieke heel duidelijk in: “Waar De Nieuwe Zorg Thuis zich vooral op richt en blijft richten, isde zorg voor elkaar. Niet alleen de zorgverlener zorgt, maar ook de cliënt zorgt. Denk alleen al aan de mogelijkheid voor de medewerker om vanuit de bijstand weer aan het werk te kunnen. Hiervoor zijn cliënten nodig die hun levenservaring willen delen. De Nieuwe Zorg Thuis heeft al veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan kunnen helpen.

In de toekomst zullen de rollen van de cliënt en de mede- werker steeds actiever en innovatiever zijn. Zeker bij ons, omdat we gebruikmaken van de kennis en kunde van iedereen. De Nieuwe Zorg Thuis kijkt om zich heen, slaat handen ineen en speelt daardoor een waardevolle rol in de samenleving. Het is namelijk een samen leving, een zorgzame samenleving waarin iedereen mee moet doen en niemand langs de kant mag staan.”

 

WWW.DENIEUWEZORGTHUIS.NL

Pin It on Pinterest

Share This