VOOR STAAL IN HET INTERIEUR

Tekst: Tina van Dijk | Foto’s: In beeld met Rianne

Als jongetje van twaalf jaar laste Frans Poepjes, eigenaar van FP Metal Services, al samen met zijn vader aan een kruiwagen. In de avonduren en op de zaterdagen hielp hij zijn vader veel met het opknappen en restaureren van oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Op zijn dertiende nam zijn vader hem mee naar Scheepswerf Geertman om vakantiewerk te doen. Na twee jaar vakantiewerk kreeg hij daar een baan aangeboden en sindsdien heeft Frans zijn ervaring in de metaal alleen maar uitgebreid.

Het lag dan ook erg voor de hand dat er uiteindelijk werd gekozen voor een opleiding tot constructiebankwerker. Daarna volgden er nog een aantal cursussen, waaronder diverse lascursussen. Uiteindelijk zorgde dat, samen met een hoop ervaring, ervoor dat hij in 2018 Nederlands kampioen lassen werd. De passie voor het vak die al op jonge leeftijd ontstond, zijn carrière bij Geertman en de diverse opleidingen, hebben Frans gemaakt tot een vakman die gaat voor échte perfectie.

“Producten waarin veel zorg, tijd en perfectie zit”

Hoe FP Metal Services begon

In 2017 startte Frans zijn eigen bedrijf FP Metal Services en op dat moment deed hij dat nog in de avonduren naast zijn fulltime baan. Maar ook de klanten merkten zijn vakmanschap op en door goede mond-tot-mondreclame werd het steeds drukker. In 2018 is hij fulltime voor zijn eigen bedrijf gaan werken. “Ik ben echt uitdaging nodig in mijn werk en vind het belangrijk dat de producten die ik maak uniek zijn. Ik ben altijd al een doener geweest en wilde graag in de praktijk werken. Ook al ging het leren mij makkelijk af en behaalde ik goede cijfers op de havo, ik wou liever met mijn handen werken”, vertelt Frans enthousiast.

Staal in het interieur

FP Metal Services werkt voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt en maakt heel veel producten voor het interieur, zoals stalen deuren, trappen, balustrades, tafelpoten en meubelen. “Heel vaak krijg ik de vraag wat ik allemaal kan maken. Ik geef dan altijd aan dat ik eigenlijk alles van metaal kan maken”, vertelt Frans. Hij werkt ook veel samen met Jan Buitink Interieurstudio en Bouwbedrijf Esselink en heeft zo door de jaren heen een fijn netwerk om zich heen opgebouwd. Wanneer er een aanvraag voor een product binnenkomt, probeert Frans indien nodig binnen 1 tot 2 dagen bij de klant langs te gaan om de wensen door te spreken. Ook dit gedeelte van zijn werk brengt hem erg veel plezier. Het contact met de klanten vindt Frans, die zelf erg sociaal is, heel leuk. In de toekomst wil hij een kleine showroom gaan realiseren, waar klanten een aantal producten als voorbeeld kunnen zien.

“Heel vaak krijg ik de vraag wat ik allemaal kan maken. Ik geef dan altijd aan dat ik eigenlijk alles van metaal kan maken”

Een sociale vakman

Het voordeel van een klus uitbesteden aan FP Metal Services is dat werkelijk alles in het gehele proces door Frans zelf wordt gedaan. Van het inmeten tot het eindproduct afleveren en monteren. Ook alle gesprekken gaan via Frans zelf. Deze korte lijnen zorgen voor heldere en snelle communicatie. “Wanneer een klant mij vertelt hoe hij iets wil hebben, dan heb ik al precies in mijn hoofd hoe ik dat ga maken. Wanneer het klaar is en ik het product bij de klant kom afleveren en/ of monteren, dan vind ik het fantastisch om te zien hoe een klant soms verrast is door het eindresultaat. Ik wil graag de verwachtingen overtreffen en ben een echte perfectionist”, vertelt Frans.

balustrade bij De Kaaihof

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? T 06 53618231 I info@fpmetalservices.nl I 

Pin It on Pinterest

Share This