Samen werken aan de coöperatie van morgen
Een coöperatie is misschien wel de omvangrijkste vorm van samenwerking als bedrijf. Bij de cooperatieve zuivelfabriek Rouveen Kaas- specialiteiten voel je dat. De ene schakel is van de ander afhankelijk, van koe tot kaas en alles wat daar tussen zit. Vooral inzet van mensen, dat is waar het om draait bij deze coöperatie.
Zorg voor je medewerkers
Nienke Keur is werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten als HR-functionaris op de afdeling PersoneelsZorg. Ze legt uit wat handen uit de mouwen bij Rouveen Kaasspecialiteiten betekent. ‘Natuurlijk verwachten we van iedere medewerker een handen- uit-de-mouwen mentaliteit, het is best hard werken in de voe- dingsmiddelenindustrie. De meerderheid van onze 160 mede- werkers heeft te maken met ploegendienst, dat vraagt veel van je, ook van het thuisfront.’ De Emmeloordse heeft veel ervaring in haar vakgebied. Toen ze op 18 april 2016 begon bij Rouveen Kaas- specialiteiten begreep ze meteen dat haar collega’s in het bedrijf een hoog arbeidsethos hebben.
Zorg voor je omgeving
Algemeen directeur Klaas Hokse vult aan dat de inzet van mensen in de coöperatie niet alleen die van de medewerkers betreft ‘250 leden-veehouders, de toezichthouders en zeker ook de gezinnen van de medewerkers en veehouders spelen een belangrijke rol. Ook voelen we ons verantwoordelijk voor de rol als coöperatie in de omgeving. Werkgelegenheid, sociale verbin- tenissen met sportieve en muzikale initiatieven en een leefbaar Rouveen zijn zaken waar wij ons sterk voor maken. Elke keuze die wij maken moet er één zijn die op welke wijze dan ook een verbetering voor morgen is. Bijvoorbeeld zoals onze keuze om het verkeer in de toekomst aan de achterzijde van de fabriek te laten ontsluiten. Het dorpsbelang vinden wij als bedrijf groter dan de investering die wij er voor moeten doen.’ Rouveen Kaasspecialiteiten won onlangs de Innofood Award voor het vooruitstrevend handelen in duurzaamheid en het tegengaan van verspilling bij de productie van kaas.
Samen Gezond
‘PersoneelsZorg verdelen we in drie hoofdgroepen Samen Gezond, Samen Sociaal en Samen Werken. Samen is wel hèt woord dat
staat voor onze coöperatie.’ Klaas Hokse weet dat een goede gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. ‘Bij een bedrijf met zoveel
collega’s maken we met elkaar door de jaren heen heel wat mee. Je kunt niet alles voor zijn, en je hebt zeker niet overal invloed op, maar
een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld door de juiste keuze in voeding en beweging, draagt wel bij aan een goede gezondheid.’ Rouveen Kaasspecialiteiten ondersteunt vrijblijvend haar medewerkers door de inzet van een leefstijlcoach. Zij ondersteunt medewerkers met voedingsadvies, bewegingsadvies en biedt cursussen aan, bijvoorbeeld een slaapcursus voor medewerkers die in de nacht werken of ondersteuningscursussen bij stoppen met roken.
Samen Sociaal
‘Samen Sociaal betekent concreet omzien naar elkaar, als colle- ga en mens houdt het niet op na werktijd. Medewerkers worden gestimuleerd vrijwilligersprojecten aan te melden waarin ze als individu een aandeel hebben met als mogelijk resultaat enige ondersteuning. Maar er zijn ook gezamenlijke initiatieven. Bijvoor- beeld gezamenlijk autowassen tijdens het landelijke NLdoet van het Oranjefonds of samen met collega’s een rondje Nederland etsen met Cycle for Hope voor Stichting De Hoop. Ook is er stille steun voor organisaties die mensen helpen die het tijdelijk moei- lijk hebben. Wat er onder dit onderwerp nog meer thuishoort? De gezamenlijke etstocht en barbecue en afgelopen mei hebben we bijvoorbeeld samen met collega’s vanuit dochteronderneming Bio Kaas de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen gelopen. Mooie gelegenheden om elkaar beter te leren kennen.’
Samen Werken
‘Onder Samen Werken scharen we alle afspraken die we met el- kaar maken om jn te kunnen werken. Bijvoorbeeld het 5S-pro- ject waarbij een projectgroep bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen bewustwording creëren. 5S staat voor scheiden, sorteren, schoonmaken, standaardiseren en standhou- den. Het is een methode gericht op het verbeteren van de organi- satie met de werkplek als uitgangspunt. Door die te optimaliseren gaan we verspillingen tegen en leggen we de basis voor kwaliteit. Het is een continu proces voor elke werkplek waar we heel bewust mee bezig zijn,’ vertelt Nienke.
Samen handen uit de mouwen
Dat samen handen uit de mouwen een goede basis is voor de toe- komst blijkt wel uit de vraag naar kaasspecialiteiten uit de aantrek- kende markt, de goede verwaarding van melk voor de veehouders en zoektocht naar speci eke medewerkers op verschillende pro- fessies. ‘De wind waait momenteel de goede kant op, voor onze goede afzet in de markt nu hebben we heel hard gewerkt maar niets is zo grillig als de melk- en kaasmarkt.’ zegt Hokse nuchter. ‘Onze mentaliteit en mate van sociale inzet verandert er niet van.’
Recente reacties