Notaris Bart Lever en zijn juristenteam bij Lever Notarissen helpen je graag.

Hoe gaat het met mijn erfenis? Wie regelt mijn zaken als ik dat niet meer goed kan? Wat kan ik allemaal doen om dit goed te regelen? Dit zijn veel voorkomende vragen die wij in de praktijk dagelijks krijgen. Voor iedere persoon is het antwoord verschillend en het hangt onder meer af van iemands persoonlijke situatie en wensen. In een vrijblijvende bespreking neemt notaris Bart Lever en zijn collega juristen de mogelijkheden met je door en komen met een persoonlijk advies passend bij je situatie.

 

 

Levenstestament of Volmacht

In het levenstestament (ook wel notariele volmacht genoemd) kan onder meer worden vastgelegd wie uw zaken moet behartigen als je dat zelf niet meer kunt. Denk daarbij aan een geestelijke of lichamelijke ziekte of door andere onverwachte omstandigheden zoals een ongeluk. Vaak wordt gedacht dat partners of kinderen dan de zaken kunnen waarnemen maar dat is niet het geval. Door nu een volmacht/levenstestament te maken kan dit wel geregeld worden en hoef je daar geen zorgen meer over te hebben.

 

De voordelen van een testament

Als je overlijdt erven je erfgenamen alles. Dat is natuurlijk logisch. Maar als je geen testament hebt, bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn. En in de wet is ook geregeld hoeveel erfbelasting je moet betalen. Als je een testament maakt houd je zelf hele belangrijke touwtjes in eigen hand. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je erfgenamen benoemen, erfbelasting besparen, iemand aanwijzen die de erfenis gaat afhandelen of ‘de koude kant’ buiten je erfenis houden. In een vrij- blijvende bespreking bekijkt notaris Bart Lever en zijn collega juristen wat er voor jou allemaal mogelijk is.

 

Kom langs voor een vrijblijvende bespreking
Wij nodigen je graag uit om eens vrijblijvend te praten over de vele mogelijkheden die er zijn voor jouw situatie. Ook je al bestaande regelingen kijken we kosteloos voor je na om te zien of ze nog goed zijn en wat er mis- schien beter zou kunnen. Het maakt daarbij niet uit wanneer en bij welke notaris het gemaakt was. Bel of mail Lever Notarissen voor een afspraak.

 

Zuideinde 53 Meppel – T: 0522-252721 – info@lever.nl

www.lever.nl

Pin It on Pinterest

Share This