“Ouders vertellen me dat de kinderen elke keer weer uit zien naar de peutergym” aldus Richard Wagenaar, één van de twee peutergymleraren van PCBO Meppel. “Ouders komen overigens ook graag mee, omdat ze hierdoor in contact komen met de basisschool, maar misschien nog wel belangrijker, met elkaar. Ik merk dat er tijdens de peutergym al speelafspraakjes gemaakt worden”.

 

“IK MERK DAT MIJN KIND HIER CENTRAAL STAAT.”

Al ruim 5 jaar bieden de kindcentra van PCBO Meppel gratis peutergym aan. De belangstelling neemt nog steeds toe en de peutergym lijkt echt in een behoefte te voorzien. “Bewegen is voor kinderen gewoon erg belangrijk, niet alleen voor de gezondheid, maar om je eigen grenzen te verkennen en niet te vergeten om te leren spelen met andere kinderen”, aldus Richard. Dat de ouders elkaar ontmoeten en dat de peuters op een speelse manier kennis maken met de basisschool, is een mooie bijkomstigheid.

De kennismaking met de basisschool is voor de PCBO kindcentra een belangrijke reden om peutergym aan te bieden. Meedoen aan de peutergym is overigens helemaal vrijblijvend. Ook wanneer je voor een andere basisschool kiest, ben je van harte welkom. “Er zijn ook ouders die de peutergym op verschillende scholen bezoeken om alvast de sfeer te proeven”, aldus Richard. Voor Jolien, ouder van Jasper, is dat overigens geen vraag. “Ik ben een werkende moeder, dus had ik na een paar maanden al kinderdagopvang nodig. Kind- centrum Anne Frank biedt alle mogelijkheden van opvang & onderwijs. Daarna is Jasper soepeltjes naar de peutergroep gegaan en op vrijdag bezoekt hij de peutergym. Kindcentrum Anne Frank bevalt mij goed. Opvang, onderwijs en peutergym gaan uit van dezelfde visie en missie. Ik merk dat mijn kind hier centraal staat. Dus de inschrijving voor de basisschool heb ik net afgegeven bij meester Piet. Zo groeit Jasper op in een veilige omgeving van 0 tot 12 jaar”.

 

 

OM MEE TE DOEN AAN DE PEUTERGYM

HOEF JE JE NIET OP TE GEVEN. IN HET

SCHEMA KUN JE PRECIES ZIEN WAAR

EN WANNEER JE GRATIS TERECHT KUNT.

 

Eerste en derde vrijdag van de maand 9.00 en 11 uur (20 april, 18 mei, 1 en 15 juni) Kindcentrum Het Kompas

Eerste en derde vrijdag van de maand 11.00 uur (20 april, 18 mei, 1 en 15 juni) Kindcentrum Beatrix/Talent.nl en Kindcentrum Stadskwatier

Tweede en vierde vrijdag van de maand 9.00 uur (25 mei, 8 en 22 juni) Kindcentrum de Akker

Tweede en vierde vrijdag van de maand 11. uur (25 mei, 8 en 22 juni) Kindcentrum Anne Frank

 

Pin It on Pinterest

Share This