De mannen van Koster & Hogeslag vertellen vol passie het verhaal wat hen heeft gedreven om een autobedrijf te starten in een niche. Hoe moeilijk is het tegenwoordig niet om vindbaar te zijn tussen alle websites om toch jóuw auto’s te verkopen. Wij hebben het antwoord gevonden.

 

De mannen van Koster & Hogeslag

Robert Koster, een jongeman van 24 jaar oud, deelt zijn passie met zijn ooms André Hogeslag (48) en Bernhard Koster(46). Hij heeft samen met André Hogeslag het bedrijf in het jaar 2013 opgestart. We zijn autofanaten pur sang, zegt Robert. Het begon met 1 auto in de ‘stoepverkoop’ en snel werden het er veel meer met vorig jaar 500 verkochte auto’s in een exclusieve markt. Met veel verstand van auto’s, passie, oog voor detail en exact weten wat ze inkopen, hebben zij de meest uitzonderlijke auto’s klaarstaan in Genemuiden, die de ogen van veel mensen doen schitteren. Benzine zit bij ons in het bloed, we zijnniet geschoold tot verkopers, maar door enthousiasme en passie zijn wij zeer gedreven, vertellen de heren verder. De aantallen die we verkopen zijn een leuke bijkomstigheid, maar niet onze drijfveer. In de families zijn wij altijd al bezig met auto’s en hebben we verschillende achtergronden op het gebied van auto’s.

Tussen de successen door heb ik een paar maanden geleden mijn studie afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit, vertelt Robert vol trots. De opleiding is geen must voor de verkoop, de klanten moeten wij uiteindelijk weten te trekken door onsaanbod, maar het is wel belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling en het leiden van het inmiddels groter wordende autobedrijf.

 

Een bijzondere verkoop

Elke auto die hier gekocht wordt, heeft een uniek verhaal! Mensen met een passie voor auto’s en die daar wat voor over hebben, komen hun auto bij ons kopen. Je kunt het ook wel anders zeggen: onze klanten komen een droom waarmaken, iets waar vaak lang naar uit is gezien! Vaak vergeten mensen ook wel dat diegene van wie wij de auto kopen ook een verhaal heeft. Dat is natuurlijk ook een liefhebber geweest.

Robert vertelt een verhaal dat hem nog steeds voor ogen staat. Een man kwam met zijn vrouw bij hen langs om een BMW X6 M te bewonderen en eventueel te kopen. Hij heeft toen de BMW gekocht en een paar dagen na de verkoop belde de man mij op en vroeg: “Hey Robert, ik zag bij jou ook een mooie ets staan (die had ik net gekocht), Is het een BMW e-bike?” Waarop ik reageerde: “Wil je ook die ets voor jezelf hebben dan?” “Nee, die koop ik voor mijn vrouw”, zegt hij. En ook de ets werd mee verkocht. Inmiddels kunnen we trots zijn op het feit dat steeds meer mensen terugkomen voor een auto en we de huidige, door ons geleverde auto, weer inruilen.

Bernhard Koster vertelde ook een verhaal van 2 jaar geleden. Wij werden getipt dat aan de Zuidkant van de Brennerpas 18 jaar geleden een vrouw een auto had gekocht. Haar vader was overleden en ze kreeg een erfenis. Met het geld wilde ze een bijzondere Golf GTI kopen, want daar waren er maar 250 van gemaakt. Het bijzondere was dat de auto slechts 60.000KM gereden had en in absolute nieuwstaat was. Een unieke auto, waarop zelfs Autoweek ons belde om een review te maken. Een man uit Duitsland had het stuk gelezen en was op zoek naar exact dit type auto en we hebben hem aan hem verkocht. Die man bleek slechts 100 km van die andere vrouw te hebben gewoond en heeft de Golf bij ons opgehaald. Hoe mooi is dat!

 

Unieke voorraad

Een unieke voorraad! Wat is exclusief? Iets wat zeldzaam is. Bij Koster&Hogeslag zoeken we altijd naar de zeldzame auto in de klasse voor onze voorraad. Dat wil zeggen dat wij er op proberen te focussen dat er niet heel veel vergelijkingsmateriaal is en een liefhebber bij ons iets vind wat echt lastig te vinden is. De voorraad bestaat alleen uit unieke auto’s en dat willen wij ook zo houden omdat wij daarmee klanten uit heel Europa naar Genemuiden kunnen halen, echter graag willen wij benadrukken dat we net zo graag een mooie VW Golf of Polo willen leveren en we zijn dankbaar dat ook veel klanten uit Genemuiden ons hier de kans voor geven.

 

Vast team

Door een team van zes man kunnen wij doen wat wij doen. We zijn er erg trots op dat we dit samen kunnen realiseren. Dat doen we ook door bij voorbeeld onze in-house fotograaf. Hij schiet perfecte beelden van de auto’s die wij aanbieden. Zo creëren wij een sfeer die we naar buiten willen uitstralen. En dat is de sfeer van persoonlijkheid en aandacht! Alle werkzaamheden voeren wij uit in eigen beheer wat onze exibiliteit hoog houd en de kosten laag.

Automotive

Onze visie is unieke, jong gebruikte occasions te verkopen voor aantrek- kelijke prijzen. Wij willen uitblinken in uitvoeringen van auto’s. Wij zijn onaf- hankelijk en hoeven geen aantallen te halen. Hierdoor kunnen wij gerichter inkopen om zo een perfect aanbod aan onze klanten te presenteren.

Youngtimer

Youngtimers zijn hot! Nu alle belasting- voordelen op het autorijden verdwenen zijn is er nog maar een mogelijkheid om niet een magisch bedrag aan belasting te betalen en dat is een Youngtimer. Youngtimers worden steeds meer bij de tijd en veel auto’s van 15 jaar oud lijken lang niet zo oud als ze in werkelijkheid al zijn. Onze youngtimers zijn uniek met een sluitende historie, van eerste of tweede eigenaar en vol opties!

www.khautomotive.nl

Pin It on Pinterest

Share This