PRINS DE BOOMKLIMMER

Boomklimmen kwajongenswerk? Dan ben je niet bekend met het werk van Prins Boom & Landschap uit Rouveen. Eigenaar Frank Anne Prins klimt dagelijks voor onderhoudswerkzaamheden in bomen. Daarvoor behaalde hij de afgelopen jaren veel diploma’s. Hij vertelt over zijn bijzondere beroep.

Je bent European Tree Worker, wat is dat?

“Ik heb een Europees certificaat op zak dat aantoont dat je een bekwaam boomverzorger bent, een ETW’er. Voor overheden, natuurorganisaties én particulieren verzorg ik onderhoud aan bomen. Ik doe alles tussen planten en weghalen van bomen. Onder meer voor snoeiwerkzaamheden klim ik, verankerd, in bomen.”

Hoe word je bomenverzorger?

“Na mijn opleiding Bos en Natuurbeheer in Meppel ging ik bij een hoveniersbedrijf aan de slag. Daar kreeg ik belangstelling in bomen, waarna ik verschillende aanvullende opleidingen heb gedaan. Daarmee kan ik beleidsfuncties uitvoeren, maar ik werk liever buiten in de natuur. Een eigen bedrijf is daarom perfect. Werk genoeg ook, want relatief gezien zijn er weinig ETW’ers.”

Wat kun je voor particulieren betekenen?

“Het complete onderhoud aan bomen verzorgen. Ik onderzoek de gezondheid van bomen, geef advies over mogelijke verplaatsingen en verricht snoeiwerkzaamheden. En mocht kap nodig zijn, dan kom ik ook in beeld. Vooral als bomen op lastige locaties staan, bellen particulieren mij.”

Je moet geen last van hoogtevrees hebben in jouw vak.

“Klopt, al ben je natuurlijk gezekerd en werk je altijd met twee mensen: één in de boom en één op de grond die in geval van nood kan helpen. Het is wel een vak dat bekijks trekt. Als we aan het werk zijn, blijven mensen vaak even staan. Regelmatig volgt daar ook weer een nieuwe opdracht uit.”

Prins Boom & Landschap Faceboek

Ouderijksweg 267a
Telefoon: 06-29859363

Pin It on Pinterest

Share This