R.Kooiker veelzijdige partner in recycling- grond en sloopwerk

Kooiker Recycling- Grond en Sloopwerken is een echt Staphorster bedrijf. Ontstaan met loonwerk vanuit vaders boerderij heeft Roelof Kooiker het weten uit te bouwen tot een veelzijdig bedrijf met twaalf man personeel.

Wat hebben jullie de klant te bieden?

“Grondwerk, sloopwerk en recycling beslaat een belangrijk deel van ons werk. In 2009 zijn we gestopt met het loonwerk. Ook zijn wij gespecialiseerd in asbestverwijdering, grondsanering, het plaatsen van berliner wanden en knippen van stalen damwanden en mestsilo’s. Dat werk gaat geregeld samen. In december werkten we aan een grote klus in Heino. Daar moeten we twee schuren slopen en maar liefst 1000 kuub vervuilde grond afvoeren en vervangen met schone grond.”

 Zakelijk of particulier?

 “Een derde van onze opdrachtgevers is particulier en twee derde van de opdrachten komt bij bedrijven vandaan. We zijn met woningen bezig, bedrijfsgebouwen maar ook kleinere klussen als het slopen van een badkamer. De kranen waarmee we werken gaan van 1 tot 27 ton. We doen zowel renovaties als totaalsloop. We doen ook steeds meer recycling de laatste jaren. Ook particulieren kunnen materialen bij ons afleveren. Eenmaal gesorteerd wordt het puin verwerkt tot menggranulaat waarmee bijvoorbeeld funderingen van wegen worden gemaakt.” 

 

Hoe belangrijk is Staphorst als werkgebied?

“Zo’n 20 procent van ons werk is in Staphorst. Maar we waren pas nog in Polen aan het werk en nu voor een opdrachtgever aan de Belgische kust. In Staphorst en omgeving kunnen we ons onder meer onderscheiden met het aanbod aan verreikers in ons materieel.”

www.kooikerstaphorst.nl/

Beunteweg 2
Telefoon: 0522 – 291902
Email: info@kooikerstaphorst.nl

Pin It on Pinterest

Share This