bron foto: schoolgids Stad & Esch

‘Stad & Esch koploper van online onderwijs’ 

Een zekere vooruitziende blik kan Stad & Esch niet ontzegd worden. De onderwijsorganisatie maakte tien jaar geleden al een speerpunt van digitaal onderwijs en heeft daar in het ‘state of the art’-gebouw ook alle mogelijkheden voor. “Alle 120 leslokalen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een livestream. Leerlingen met milde klachten blijven thuis en volgen zo toch de lessen.

Zelfs online toetsen is mogelijk. en aan de andere kant geven docenten met milde klachten vanuit huis les. Studenten van de PABO houden dan toezicht in de klas. Zelfs leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo willen dat doen. Op deze manier houden we het virus uit school”, vertelt De Visser. Dankzij de moderne techniek is er bij Stad & Esch sinds de uitbraak van het virus nagenoeg geen lesuitval. “

Op 15 maart gingen de scholen dicht, op 16 maart boden wij weer op afstand onderwijs volgens het bestaande lesrooster. Daar zijn we met z’n allen trots op, hoewel het wel veel vraagt van de docenten. Van leerlingen en ouders krijgen we veel enthousiaste reacties op onze aanpak.` Ondanks alle online mogelijkheden hoopt De Visser dat de huidige periode snel voorbij is. “Want uiteindelijk is er niets zo mooi als een school vol leerlingen zonder beperkende maatregelen.”

www.stadenesch.nl

Stad & Esch & Beroepencollege

 

Pin It on Pinterest

Share This