Stadsteam zorgt voor meer bedrijvigheid en reuring in Hasselt

In Hasselt is het tij gekeerd. Ondernemers en burgers zetten samen met de gemeente Zwartewaterland de schouders eronder om het Hasselter centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Verschillende geledingen zijn vertegenwoordigd in het Stadsteam Hasselt, de eerste successen zijn een feit. 

Tekst: Bas Jansen I Foto Stadsteam: Rianne Brouwer

De afgelopen jaren zat de Hasselter middenstand in zwaar weer met winkels die de deuren sloten. Inmiddels is dat serieus gekenterd met een aantal nieuwe zaken en ondernemers die hun bedrijf aantrekkelijker maakten. De gemeente droeg bij met het tijdelijk aanstellen van een centrummanager. Het Stadsteam zag in juni het levenslicht. Kerncoördinator Jannie Bloemert heeft daarin een verbindende rol.

Deze zomer nam Hasselt Wifi in gebruik als eerste vrucht van het Stadsteam. De internet-ontvangst is niet best in hartje Hasselt. Met het installeren van gratis wifi-punten is dat probleem grotendeels weggenomen. Ook kreeg Hasselt een mooie plek in de reisgids ‘Nederland, eropuit in elk seizoen’ van Reisreport.

Verfraaien

Het Stadsteam is samengesteld uit de ‘gouden driehoek’ met ondernemers, vastgoed en overheid. In Hasselt is het eigenlijk een vierhoek. Ruthger Bergman zit in het team als inwoner die betrokken is bij evenementen. “Met ons team staan we midden tussen alle burgers en ondernemers waardoor we makkelijk ideeën oppikken uit de samenleving. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met het verfraaien van het Van Stolkspark en het toegankelijker maken voor mindervaliden”.

Het stadsteam steunt het voorstel -en roept de gemeente op om vaart te maken met het plan eenrichtingsverkeer in te stellen voor het winkelgebied van de Hoogstraat. Dit om de doorstroom van auto’s te bevorderen. Dit plan sluit naadloos aan op een breed parket van leefbaarheidsplannen van de gemeente die wonen en leven voor Hasselters moet verbeteren.

Heeft u nog ideeën of tips stuur het in een mail naar j.bloemert@zwartewaterland.nl

Pin It on Pinterest

Share This