FOTO’S: EKRA FOTOGRAFIE, Egbert Krale

 

Boertjes in Staphorst:

WAAR EEN NUCHTERE FAMILIE GROOTS IN KAN ZIJN

 

In Dedemsvaart nam Jan Boertjes direct na de oorlog het makelaarskantoor van een goede vriend over. Zijn passie voor de makelaardij liet ook zijn zoon niet onberoerd. In 1980 namen Harry en Irma Boertjes het kantoor over, waarna een tweede vestiging van Boertjes  in Staphorst werd geopend. Inmiddels is (klein)dochter Carmen Boertjes in de voetsporen van haar opa en vader getreden. “Als familiebedrijf doen we het echt met z’n allen”, vertellen Carmen en Irma. “Daarbij gaat het ons niet om de stapel stenen, maar om de mensen op zoek naar hun nieuwe thuis.”

 

Enkele jaren geleden heeft Boertjes het makelaarskantoor in Dedemsvaart overgedragen aan een medewerker. Dit zodat alle werkzaamheden nu van Boertjes in Staphorst zijn geconcentreerd. “Wij voelen ons thuis in Staphorst en het werkt prettig vanuit één locatie. Met korte lijnen tussen de makelaardij en hypotheekafdeling. Ondanks de veranderde huizenmarkt zijn de meeste kopers vrij nuchter. Hier leidt het niet zomaar tot biedingen boven de vraagprijs. Zo’n mentaliteit kunnen wij ons wel in vinden. Naast verkoop begeleiden we mensen graag bij de aankoop van hun nieuwe woning. Daar kunnen we vanuit onze eigen hypotheekafdeling ook de financiering mee nemen.” Met dit hele pakket garandeert Boertjes een goede afstemming tussen emotie en financiën, zodat de gewenste woning ook echt binnen handbereik is.

page5image18912128

 

HECHT TEAM BIJ BOERTJES IN STAPHORST

Achter al deze werkzaamheden schuilt een hecht team van twaalf medewerkers. Natuurlijk vormen Harry en Carmen als gecertificeerde makelaars/taxateurs het gezicht van het kantoor. Irma is de spil, met oog voor de agenda, op de hoogte van alles wat speelt en verantwoordelijk voor de financiële afdeling. “Verder werken we met drie assistentmakelaars, een adviseur en een binnendienstmedewerkster op de hypotheekafdeling, een boekhouder en drie binnendienstmedewerkers voor de makelaardij. Een aantal medewerkers zijn al vele jaren bij ons in dienst en dat zegt wel iets. over ons kantoor Boertjes in Staphorst”.

LANGDURIGE RELATIE

Met een familiebedrijf zijn werk en privé niet altijd te scheiden. “In Dedemsvaart woonden we boven het kantoor en zat ik als klein meisje op mijn hobbelpaard naast de receptie”, zegt Carmen. Juist dat familiaire, vertrouwde gevoel heeft ertoe geleid dat Boertjes met veel klanten een langdurige relatie heeft opgebouwd. “In Staphorst zijn we in de garage- box van slijterij Pastoor begonnen”, gaat Irma verder. “Hier lag de potentie en inmiddels hebben we bin- nen families meerdere generaties mogen begeleid- en.” Nu Carmen zelf een dochtertje heeft, is de vierde generatie Boertjes een feit. Of zij de passie voor makelaardij met haar opa, oma en moeder deelt, zal de toekomst uitwijzen.

PAARDENWERELD

Eenmaal binnen bij Boertjes makelaardij word je natuurlijk omringd door het woningaanbod, maar ook door foto’s van paarden. “De paardensport is een hobby die veel contacten in de paardenwereld heeft opgeleverd. Toen we jaren geleden door één van die contacten werden benaderd om zijn object te verkopen, werd een nieuw specialisme binnen ons familiebedrijf geboren.” De (verkoop) activiteiten in de paardenwereld vormden een spin off naar het buitengebied in een grote regio. De activiteiten binnen de woningmarkt in en rondom Staphorst met daarnaast de agrarische sector en bedrijfsonroerendgoed, blijven echter wel de belangrijkste focus. “Zo zijn we ook bevoegd om agrarische bedrijven en grond te taxeren en verkopen en vormt bedrijfsonroerendgoed – geïnspireerd door het kenmerkende Staphorster ondernemerschap een belangrijke nevenactiviteit.”

Boertjes Makelaardij en Financiële diensten B.V.

Gemeenteweg 75 | 7951 CE Staphorst | T: 0522 – 462844 | E: staphorst@boertjes.nl | www.boertjes.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This