Meubelmaker met voorkeur voor  uitdagende opdrachten… 

Vegter’s Houtwerk, maatwerk met oog voor detail 

[foto’s charlotte valerie]

“Hoe moeilijker, hoe leuker ik het vind”, zegt Joël Vegter, een van de genomineerden voor de titel Jong Ondernemer van het Jaar. De slogan van zijn Vegter’s Houtwerk is immers niet voor niets ‘maatwerk met oog voor detail’. En voor die kwaliteit vallen veel klanten, want de Meppeler meubelmaker heeft het razend druk.

“Heel breed”, zegt Joël over de opdrachten waaraan hij werkt. Hij pakte zijn smartphone en laat foto’s zien van zijn werk. Complete keukens komen voorbij, maar ook kasten, tafels en onder andere de inrichting van de kantine van FC Meppel, de club waar hij zelf ook trainer is van een jeugdteam.

De liefde voor het houtwerk zat er al vroeg in. Veertien jaar was hij toen hij een korte stage liep bij Harmens Meubelmakerij. “Twee jaar later maakte ik de keuze voor een MBO-studie Meubelmaker en daar ben ik nog steeds blij mee. Ik vind het een prachtig vak, waarbij je op een creatieve manier oplossingen zoekt en in de onmogelijkheden de uitdaging zoekt. Ingewikkelde opdrachten met veel details vind ik het mooist.”

Geen Concurrenten

Diezelfde Harmens zette Vegter zeven jaar geleden op het spoor van het ondernemerschap. “Toen kreeg ik bij hem de ruimte om voor mezelf te beginnen, terwijl we ook samen aan opdrachten werkten. Tot de brand van vorig jaar werkte ik vanuit het bedrijf van Bert. Omdat wij beiden onze eigen klantenkring hebben ontwikkeld, zien wij elkaar niet als concurrenten maar versterken we elkaar juist”, vertelt Joël. Door die brand is hij tijdelijk zijn werkzaamheden gaan uitvoeren aan de Staphorster Wethouder Buitenhuisstraat. Van daaruit verhuist hij begin 2020 weer naar Meppel, op

dezelfde plek waar hij voorheen ook werkte. De ambitie ligt er om in dit gebouw, wat nu in aanbouw is, samen te werken met andere meubelmakers en zo elkaar te versterken.

Trots op het vak

De nieuwe ruimte biedt hem de mogelijkheid om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe machines. “Verder heb ik straks ruimte voor een stagiaire. Als erkend Leerbedrijf vind ik het mooi om anderen warm te maken voor dit prachtige ambacht.

 Joël Vegter

Ik ben trots op het vak en ik enthousiasmeer graag zodat ook anderen voor dit beroep kiezen. Daarom heb ik het idee om straks workshops op maat te geven, waarbij ik mijn kennis, ervaring én mijn passie voor het vak ook weer op anderen kan overdragen.” 

Vegter’s Houtwerk werkt veel in Meppel, maar ook buiten de gemeentegrenzen bouwt hij de laatste jaren zijn klantenkring op.

“Heel gek: een haardmeubel dat ik maakte staat heel hoog in Google en daardoor krijg ik met enige regelmaat opdrachten uit het hele land. Architecten en stylisten vanuit de regio schakelen mij regelmatig in. Ik hoor vaak dat ik niet alleen kwaliteit lever, maar dat klanten ook mijn oog voor detail en gevoel voor vormgeving enorm waarderen, zodat klanten uiteindelijk het best mogelijke resultaat krijgen

Niet op de voorgrond

Op zijn deelname aan het Ondernemersgala kijkt hij met een positief gevoel terug. “Eigenlijk hou ik niet van op de voorgrond staan, maar vrienden bleven zeggen dat ik mij verkiesbaar moest stellen voor de Jong Ondernemer van het jaar verkiezing. Uiteindelijk was het een mooie ervaring. Ik zag het als een goede gelegenheid om mijn ambacht onder de aandacht te brengen en ik voelde mij vereerd met dat er zoveel waardering werd uitgesproken voor mijn werk.”

projecten

Keuken Leeuwarden

Deze mooie keuken met eiland in Leeuwarden geplaatst. Een bijzonder ontwerp. Onder andere in samenwerking met @inredaproject

Haardmeubel

Vandaag nog weer even het halve land door geweest. Onder anderen nog even bij een eerder geplaatste kast geweest waar ik nog even een plint moest naleveren. #haardmeubel #eiken

Bijkeuken Meubel

Vandaag dit meubel om de wasmachine en droger heen geplaatst. We hebben gekozen voor in de basis een zwarte MDF met daar op aan 2 zijdes een HPL met houtstructuur en kleur.
#maatwerkmetoogvoordetail #wasmachine #droger #lades #deur#pushtoopen #zwart #modern #practisch #afwerken #kast #kleding 

Bijkeuken

Vandaag deze prachtige kastenwand wat een verlenging is van de keuken geplaatst/afgemonteerd. In samenwerking met @yoni_evers tot dit resultaat gekomen!
#kast #keuken #greeploos #eiken #zwart

Pin It on Pinterest

Share This